Новият iPad mini 5 – Какво е новото?

таблет ipad mini

Новият iPad mini 5 – Какво е новото?

Подобно на iPad Air, вече новият таблет на Apple се нарича просто iPad mini – въпреки че по същество е iPad mini 5. Наложи се много от вас да чакат дълго време за новия iPad mini. Последното подобрение на модела излезе през 2015 година, а именно iPad mini 4.

iPad mini 2019: Какво ново

Новият iPad mini притежава A12 Bionic процесор, който е около 3 пъти по мощен от A8 в iPad mini 4. Също така има ламиниран дисплей, който поддържа първо поколение Apple Pencil също като новия iPad Air 10.5”. Друго нововъведени е поддръжката на технологията TrueTone. iPad mini 5 дори има по-широка цветова гама P3 и Apple казва, че плътността на пикселите от 3 милиона, с която разполага новият таблет е най-високата във всички модели iPad. Самият дисплей е с 25% по-ярък при 500 nits, в сравнение с 450 в iPad mini 4.

Задната камерата остава 8MP, но по-новият модел предлага по-добри снимки при слаба светлина и HD видео запис. Още едно от най-значимите подобрения е предната камера, която е цели 7MP,  в сравнение с това при iPad mini 4 е само 1MP.

iPad mini 4 се продава само в 128GB конфигурация, но новият iPad mini 5 се предлага с 64GB и 256GB вградена памет. В този смисъл, той вече поддържа същите Wi-Fi и гигабитови LTE скорости, като всички нови модели iPad.

iPad mini 5: Какво не е ново

Какво не се е променило? От една страна, има начална цена, която остава същата като iPad mini – $ 399. Що се отнася до дисплея, той може да има технологията TrueTone и по-широката цветова гама на P3, но самият 7,9-инчов дисплей отново има резолюция от 2046 x 1536 пиксела. Подобно на новия iPad Air, също не поддържа ProMotion.

iPad mini 5 все още има същата 8 на 5.3-инчова рамка, хоум бутон, който поддържа Touch ID, и поддръжка за Lightning кабели вместо USB-C. И да, той все още идва в цветовете Space Gray, Silver и Gold, а батерията отновоиздържа около 10 часа.

Знаем, че много от вас са очаквали с нетърпение новия модел на iPad mini. Така че очакваме с нетърпение вашите коментари относно това дали новият модел отговаря на вашите очаквания.

 

 

източник: macworld.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *