10 полезни и интересни функции в iPhone 8/7

MAXCNETER TIP TRICKS IPHONE 1

10 полезни и интересни функции в iPhone 8/7

В тази статия сме споделили видео, показващо някои от най-интересните и полезни функции, които ще намерите на вашия iPhone 8/7 или 8/7 Plus. Освен видео материалът, може да прочетете накратко за всяка една от функциите – с каква цел е създадена и как да я активирате.


1. Бързо търсене на снимки чрез Siri

Siri е виртуалния, гласов асистент, който отркиваме в мобилната операционна система на Apple. Програмата е способна да разпознае команди от най-различен сорт, като вече функционалността и е дори още по-усъвършенствана. Сега може да помолите Siri да ви покаже снимки от дадено събътие, място или определена дата.

2. Интензивност на вибрацията при натискане на новия Home бутон

Както вече знаете, iPhone 8/7 и 8/7 Plus не разполагат със стандартния Home бутон, който откриваме при другите модели от серията на Apple. Вместо това се симулира такъв, като чрез натискане в зоната, на която се намира той, се усеща вибрация, създаваща илюзията за реален, физически бутон.Тази вибрация е регулируема, като има 3 режима, от които може да избирате.

3. Отключване на устройството

Докато сме на темата за Home бутони, новата версия на мобилната операционната система на Apple не позволява устройството да бъде отключено, чрез плъзгане. За да отключите телефона си ви се налага да натиснете Home бутона и след това да напишете паролата си. Ако сте въвели пръстовия си отпечатък, пък, може да преминете през защитата само с натискане на бутона. Новите iPhone 8/7 и 8/7 Plus модели са фабрично настроени да могат да бъдят отключени само чрез натискане на бутона, но има софтуерна функция, която ви позволява да промените този начин, като вместо да го кликате, може просто да поставите пръста си върху сензора.

4. Филтриране на непрочетени имейли

Много от нас използват един e-mail адрес за всичките ни регистрации и това често води до затлачване на електронната ни поща. За щастие, базовото e-mail приложение на Apple ви предлага опцията да филтрирате прочетените от непрочетените съобщения и по-този начин по-лесно да достигате до търсения от вас имейл. В долния ляв ъгъл на приложението ще откриете иконка, която ще раздели вашите съобщения.

5. Лупа

Да, правилно прочетохте – лупа! Вашият iPhone е способен да симулира функцията на лупа! За целта трябва да отидете в Settings, след това в Accessibility и от там Magnifier. В това подменю ще видите опция Magnifier, която може да включите. След като приключите с тази операция, когато и да натиснете Home бутона 3 пъти бързо ще отворите камера приложението, чрез което ще можете да уголемявате и приближавате желаните от вас обекти.

6. Преминаване от едно приложение в друго

Следващият съвет е свързван с бързото и удобно преминаване от едно приложение в друго. Благодарението на 3D Touch функцията, която последните поколения iPhone-и притежават, може да сърфирате бързо през приложенията си. За целта трябва да натиснете по-силно (hard press) в дясната или лявата срана на екрана и след това преплъзнете пръста си в другата посока. За да видите всички приложения, които сте стартирали в момента, просто задръжте пръста си силно натиснат в една от страните, без да го местите.

7. Изчивстване на всички уведомления

3D Touch функцията е главен участник и в този съвет. Много от приложенията, които изтегляме, постоянно ни изпращат различни нотификации и уведомления, които ние досадно се опитваме да изчистим. За да си спестим време и усилия, обаче, може да премахнем всички нежалани съобщения наведнъж. В центъра за уведомления ще видите едно хиксче (X), намиращо се в дясната страна. Когато го натиснете по-силно и задържите ще ви изкочи прозорец “Clear All Notifications” или “изчисти всички нотификации”, който трябва да натиснете.  

8. Яркост на “фенерчето”

За да пуснете фенерчето, трябва да плъзнете в пръст нагоре, от долната страна на екрана, като по този начин ще стигнете до контрол менюто, от което може да активирате. Когато посочите върху иконката му ще го включвате и изключвате, но как да регулираме с каква сила свети то? Ами, тук отново на помощ ни идва 3D Touch. Като натиснете по-силно върху него, ще ви се отвори прозорец даващ ви избор между 3 нива на яркост – силно, средно и ниско.

9. Съхраняване на свободното пространство на телефона

Low Quality Image mode е настройката, която може да се окаже най-важна за вас, ако често получавате изображения, снимки или gif-чета на съобщения. Тя се намира в дъното на Messages подменюто на Settings приложението. Когато активирате тази настройка, качеството на всички изображения, които получавате, ще бъде понижено с цел запазване свободната памет на телефона.

10. Apple Maps и Uber

Не можем да бъдем сигурни, дали тази информация е валидна на територията на България, но що се отнася до Щатите, тя определено би ви била от полза. Става върпос за лесен начин да си поръчате платен частен транспорт, чрез фирмата Uber. В Apple Maps приложението, когато посочите дестинацията, на която желаете да се придвижите, и пътя, по който искате да минете, приложението ще ви предложи няколко опции в долния край. Там виждаме опция за пътуване с кола, пеша или чрез градски транспорт, но също така се наблюдава и “Ride” вариант, което автоматично ще ви покаже информация за цените и времето за което шофьори на Uber биха могли да ви закарат. Може да резервирате превозно средство директно от Maps приложението.

Аксесоари за iPhone

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button