7 причини да си купиш iPhone 7

iphone 7

7 причини да си купиш iPhone 7

iPhone 7 вече е наличен на родния пазар, но какво точно предизвиква целия този фурор около устройството? 

iPhone серията на Apple е позната на всички фенове на мобилната технология. Година след година, калифорнийският гигант продължаваше да ни радва с нови попълнения, които винаги са намирали своето място сред челните позиции в най-различни класации. Друго асоциация, която си създаваме, когато чуем думата iPhone е високо качество на изработката и елегантен дизайн. Много са нещата, които могат да се кажат за телефоните от iPhone серията, но в тази статия ще се ограничим само до тези, които помагат на новия модел да се пребори с конкуренцията.


iPhone 7 серията предлага доста подобрения, спрямо своите предшественици, както от страна на производителност, така и от дизайнерска гледна точка.

 1. Елегантен дизайн и висококачествени материали на изработката

Първата причина, поради която iPhone 7 заслужава вашето внимание е неговият дизайн. На пръв поглед, разликите във външния вид, които ще откриете между тазгодишното предложение и неговия предшественик не са големи. Те се изразяват в наличието на две нови опции за цветове, променен Home бутон и липса на жак за слушалки. Отново, обаче, виждаме същите висококачествени материали използвани в изработката на копурса му, а визията му е по-завладяваща от всякога. Apple са решили да не пускат Space Gray вариант на телефона им тази година, но за сметка на това виждаме две нови Black и Jet Black опции.

2. Водоустойчив

От доста време насам се спекулира, че повечето мобилни устройства могат да се похвалят със сертификат за водоустойчивост, а нито един модел от висококласната iPhone серия не разполага с подобна екстра. Е, нещата вече не стоят по този начин. Новият iPhone 7 е не само водоустойчив, но и прахоустойчив. Вече не трябва да се тревожите ако случайно разсипете напитката върху телефона, или случайно го напръскате с вода.

3. По-точни цветове и по-висока максимална яркост

Третата причина, поради която може да желаете да се сдобиете с новото попълнение към iPhone серията на Apple е дисплеят му. Екранът на iPhone 7 обхваща по-голяма част от цветовата гама, или с други думи, цветовете, които ще виждате на него ще се приближават максимално до реалните. Освен това, максималната яркост е с 25% по-висока (цели 625 cd/m2), а 3D Touch функцията е доста по-развита и предлага повече опции. Екранът отново е 4.7-инчов Retina HD дисплей, с резолюция от 1334×750 и гъстота на пикселите от 326 ppi.

4. Висока производителност

 Четвъртата причина, порaди която си залусжава да закупим новия iPhone 7 се крие под неговата обвивка. Ако сте запалянко на тема смартфони, то няма как да не знаете, че устройствата от iPhone серията винаги са заемали челно място в класациите по производителност. Тази година нещата не стоят по различен начин, тъй като по официални данни на калифорнийската компания, новият A10 чип, с който работи iPhone 7, ще предлага 2 пъти по-висока изчислителна производителност и 3 пъти по-висока графична такава, спрямо iPhone 6. 

5. Живот на батерията

Дотук всичко добре, но по-мощният процесор и по-ярък екран няма ли да се отразят негативно на консумацията на енергия? И няма ли живота на батерията да се влоши поради това? Спокойно, точно това е петата причина, поради която новият iPhone 7 си струва парите. Apple гарантират, че благодарение на новия A10 Fusion чип, живота на батерията на iPhone 7 ще е с до 2 часа по-дълъг от този на предшественика му. 

6. Подобрения в камерите

Задната камера на новото устройство e с 12MP сензор, но за разлика от миналогодишния модел, лещата е изградена от 6 елемента. Камерата на новия iPhone 7 ще допуска до 50% повече светлина до сензора, тъй като апертурата е f/1.8. Това означава, че вашите снимки ще са не само по-детайлни, но и по ярки. Виждаме подобрения и при светкавицата, която отново е True Tone flash, но този път – Quad-LED. Четирите LED лампички могат да възпроизведът до 50% по-силна светкавица, от тази на iPhone 6s. Имайте предвид, че силата и оттенъкът на светкавицата ще бъдат регулирани, в зависимост от околната среда и по този начин ще можете да заснемате по-добри кадри, с по-точни цветове. Предната камера, пък, вече е със 7MP сензор, за да може да улавяте още по-завладяващи селфита. 

7. Нови стерео говорители

На последно място искаме да споменем новите стерео говорители, с които iPhone 7 може да се похвали. Двата говорителя се намират в горната и долната част на устройството и предоставят до два пъти по-силно аудио, спрямо предишното поколение. Имайки предвид по-дългият живот на батерията, може да се каже, че iPhone 7 ще предлага най-доброто мултимедийно изживяване до момента.

АКСЕСОАРИ ЗА IPHONE 7

Leave a Reply