8 от най-добрите съвета за iOS 17

  • Начало
  • 8 от най-добрите съвета за iOS 17
изображения изображения
  • май 10, 2024
  • No Comments

8 от най-добрите съвета за iOS 17

iOS 17 включва разнообразие от нови възможности и функции, като някои наистина се открояват в iPhone. Нека да разгледаме фукнциите и 8 от най-добрите съвета за iOS 17. От интерактивни джаджи до режим на готовност, нови функции за съобщения, споделяне на пароли и много други!

 

1: Използвайте интерактивна джаджа

Джаджите вече могат да бъдат интерактивни, така че актуализирайте вашите приложения, свързани с джаджи, които използвате, и ги изпробвайте. Например, приложението Podcasts вече може да възпроизвежда и поставя на пауза подкасти директно от джаджите, без да се налага да отваряте самото приложение. Подобно взаимодействие с джаджа е достъпно за бележки, напомняния, календар и много други.

 

interactive iphone home screen

2: Режим на готовност

Режимът на готовност е може би най-страхотната функция в iOS 17 за потребителите на iPhone. Когато се активира, което просто изисква да поставите вашия iPhone в хоризонтален режим и да се зарежда, вашият iPhone ще премине в „режим на готовност“, който го превръща в часовник с възможност за персонализиране.

standby mode iphone

Това е наистина добра функция, която е по-добре да се изживее, отколкото да се обясни. Може да го активирате като отидете в Настройки > Готовност и се уверете, че функцията е активирана, коригирайте настройките, както сметнете за добре, след това започнете да зареждате вашия iPhone и го завъртете хоризонтално. Режимът на готовност ще се появяви на екрана, където можете да го персонализирате допълнително.

3: Използвайте споделяне на контакти с NameDrop

Сега можете да обменяте информация за контакт по-лесно от всякога, ако и вие, и другият имате iOS 17 (или по-нова версия). Просто задръжте своя iPhone близо до другия iPhone, така че върховете на двата iPhone да се докоснат, и ще обмените информация за контакт. Лесно!

namedrop

4: Направете персонализиран плакат за контакт

Сега можете да контролирате как изглеждате, когато се обаждате на някой друг, благодарение на персонализираната функция за плакат за контакти.

Обърнете внимание, че другият човек може да отмени всички промени, направени в плаката за контакт, ако предпочита да запази съществуваща снимка например.

5: Използвайте гласова поща на живо, за да отговаряте на важни повиквания

Гласовата поща на живо ви позволява да отговорите на гласово съобщение, което е оставено, като използвате диктовка на живо. Това е идеално за отговаряне на важни обаждания, на които може да не сте отговорили.

Получихте обаждане от непознат номер? Когато премине към гласова поща, ако съобщението в гласовата поща е важно и решите да отговорите на повикването, можете да го направите веднага.

6: Насладете се на разредените съобщения

Вече са премахнати всички претрупани икони в Messages, защото всичко е прибрано в новото меню Messages.

minimalist messages

Изберете достъп до камерата, снимки, приложения, Memoji, анимирани GIF файлове, стикери, гласови съобщения и всичко останало, което сте свикнали да виждате веднага.

7: Използвайте Check In, за да уведомите някого, че сте пристигнали безопасно

Check In е нова функция за безопасност, която автоматично ще информира някого, че сте пристигнали на дестинацията, която сте възнамерявали.

check in messages iphone

Това е основно опростена версия на функцията Find My и е страхотна за използване, когато искате да знаете кога някой е пристигнал безопасно или искате да уведомите някой друг, че сте пристигнали безопасно. Притеснявате се за някого, когото обичате по време на онова схематично среднощно пътуване с влак в град, изпълнен с престъпления? Добре дошли в съвременна Америка, но за щастие можете да използвате Check In и ще разберете кога са се прибрали безопасно!

8: Споделяне на парола с приятели, семейство, колеги

Една от по-удобните функции, въведени в iOS преди известно време, беше възможността за споделяне на пароли за Wi-Fi и сега можете лесно да споделяте всяка парола с приятели, семейство или колеги. Влезли сте в услуга, която искате да споделите с някой друг? Няма проблем.

share passwords iphones

 

Това са 8 от най-добрите съвета за iOS 17, които можете да приложите за да улесните работата с вашия iPhone и да направите изживяването от изпозлването му още по-прекрасно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button