Apple патентова интелигентен пръстен „дистанционно управление“

Apple патентова интелигентен пръстен

Apple патентова интелигентен пръстен „дистанционно управление“

В нова заявка за патент Apple показва как интелигентен пръстен може да се използва като устройство за управление на iPhone, iPad и Mac.

От известно време Apple разработва технология, която може да се превърне в интелигентен ринг. През годините компанията е подала редица свързани патентни заявки, обхващащи – наред с други неща, като здравни функции и контрол на други устройства.

Сега е публикувана актуализация на предишно приложение, съобщава AppleInsider и показва как такъв пръстен може да се използва вместо посочващо устройство или дистанционно управление за друг продукт на Apple. Просто ще насочите пръстена към устройството, което искате да контролирате.
Например, ако имате множество HomePod високоговорители и искате да намалите силата на звука на един от тях, можете да докоснете пръстена, да извършите някакъв вид жест или да взаимодействате с малък сензорен екран, вграден в пръстена.

Експертите на Apple спекулират, че това може да бъде нова област за използването на ултра широколентова технология, която в момента се среща в някои модели iPhone. Днес те се използват за насочване към AirDrop, като докоснете телефона, до който искате да изпратите.

Миналата година беше публикуван патент на Apple, показващ интелигентен пръстен, който съдържа различни сензори за измерване на телесните функции.

Освен Apple Watch и интелигентния пръстен, Apple е заявила и множество патенти, свързани с Apple VR слушалки и набор от AR очила.

източник: macworld.co.uk

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button