Apple харчи повече от всякога за научноизследователска и развойна дейност, за да изпълни „Доктрината на Стив Джобс“

Apple харчи повече от всякога за научноизследователска и развойна дейност, за да изпълни „Доктрината на Стив Джобс“

Нов доклад посочва, че Apple е изразходвала 4,2 милиарда долара за изследователска и развойна дейност през тримесечието, завършващо през юни, което е най-високата сума, която някога е изразходвала за научни изследвания и разработки, според тримесечната си печалба.

Сметката за научноизследователска и развойна дейност на Apple достигна 7,9% от общите си приходи, най-високият процент от 2003 г. насам, когато Apple все още се фокусира върху iPod и Mac. Apple е в ход да харчи над 16 милиарда долара за изследвания и разработки през 2019 г.

2 X CNBC CHART APPLE R&D SPENDING

Увеличените разходи за R&D идват, тъй като се наблюдава спад в продажбите на iPhone. Приходите от iPhone през последното тримесечие са намалели с 12% спрямо същия период на миналата година. Така че Apple инвестира в основни технологии които не са били изградени до момента.

В исторически план Apple изостава от другите топ технологични компании, когато става въпрос за разходите като процент от продажбите си, и все още е така. През последното тримесечие Microsoft харчи 13,4% от приходите си за R&D, а Google изразходва 15,7% от продажбите си за R&D.

Анализаторите забелязаха нарастващите разходи за научноизследователска и развойна дейност на Apple. По време на призива си за приходите от Q3 анализатор попита финансовия директор на Apple – Лука Маестри дали компанията ще продължи да харчи все по-голяма сума за инвестиции а той каза, че тенденцията ще продължи.

Освен това Maestri заяви:  “Искаме да подобрим потребителското изживяване и да диференцираме нашите продукти и услуги на пазара. Така че ще продължим да го правим. Има някои видове инвестиции, които са много стратегически за нас. “

Изпълнителният директор на Apple – Тим Кук обясни покупката на Intel с фраза, която става известна като “учението на Тим Кук” сред наблюдателите на Apple.

Кук заяви: “Apple има дългосрочна стратегия за притежаване и контрол на основните технологии зад продуктите, които правим. За повече информация, може да прочетете пълния доклад на CNBC . Докладът засяга придобиването на модем Intel, Project Titan, AR очилата и още.

За протокола: Всъщност това беше учението на Стив Джобс , записано през 2004 г.: „Винаги съм искал да притежавам и контролирам основната технология във всичко, което правим“. Тим Кук просто повтаря това мислене.

източник: patentlyapple.com

Вашият коментар