Apple Watch 3 – Трети път за късмет

1

Apple Watch 3 – Трети път за късмет

Смарт часовниците са една доста голяма стъпка в света на технологиите и могат да бъдат изключително полезни и стилни, стига да бъдат проектирани и изработени както трябва. Първите няколко модела на Apple имаха своите недостатъци, но еволюцията при третият модел си личи от далече. Като цяло сме кълбо от емоции когато стане въпрос за тези компютри на китката ви. Приложенията са по – бавни и по – особенни от тези в iPhone-а с който задължително трябва да е свързан защото не работи с други устройства и не получавате същото преживяване като да използвате големия екран с който идва телефона ви. Удобство ли е – понякога да, има ли недостатъци .. понякога да.

Еволюцията

Първата генерация Apple Watch беше много тромава и с големи усилия стартираше приложения и изпълваше зададените му команди. Последователят му – Apple Watch 2 беше леко подобрение, но пак съществуваха недостатъци. Скоростта и времето за реакция обаче е драстично подобрено при новото смарт устройство. 3тата генерация Apple watch притежава OLED екран като идва в 2 размера – 38мм и 42 мм. Поддържа 3D Touch и най – новото и удобно нещо с което разполага е LTE.

Моделите с LTE се отличават от другите по червената точка на “коронота” както я наричат от Apple. В самият часовник е вградена eSIM карта (електронна сим карта) и срещу $10 на месец, може да оставите телефона си вкъщи и да приемате обаждания, да отговаряте на съобщения директно от вашата китка. Само където не поддържа роуминг.

 

5

 

Не спада към класация – “Евтини удоволствия”

Apple Watch 3 се предлага в алуминиева и керамична обвивка. Идва в няколко цвята направени идентични на цветовете на iPhone 8’цата, но черешката на тортата е керамичният модел. Той е със сив цвят, а керамичният му корпус добавя допълнително тегло и усещане за стил и класа. Стил и класа която за да притежавате обаче, трябва да приготвите $1 299 или 2 060лв (за по – малкият 38 милиметров часовник) което е потресаващо.

Произведението на изкуството се предлага единствено с LTE функцията, докато алуминиевите могат да бъдат закупени само с GPS локация и то на доста по – приемлива цена. Приемлива май не е най – точната дума понеже цените им започват от $329 и могат да стигнат чак до скромните $1399, а голямата разлика зависи от това какъв ви е вкуса за каишка на часовника. Разполагате с огромен избор такива започващи от силиконовите с които часовниците пристигат, та чак до каишки изработени от телешка кожа. Независимо от моделите харуерът в часовниците е еднакъв, единствената разлика е в стъклото на дисплея.

Минутката на Watch Edition

Apple Watch Edition Series 3 е начина по който Apple дефилира на пазара. Изработката, качеството, материалите, просто във всяка една от тези категории е вложено толкова много усилие и отдаденст само и само за да може преживяването и удоволствието на потребителя при влизане в контакт с керамичната повърхност да е несравнимо и уникално. Екранът на устройството е изработен от сапфирен кристал който е значително по – устойчив и твърд материал от стъклото което го прави и по – надежден.

Сравнен с алуминиевите модели изглежда като полирано бижу.

5 1

С какво Apple Watch 3 е по – добър от предшествениците си

Новите Apple Watch продукти са снабдени с последния модел s3 процесор, и вече поддържа AirDrop тоест може да стриимвате музиката си от Apple Music директно през часовника към безжични слушалки, смарт тонколони (ако не знаете нищо за тях може да попрочетете за един от най – младите членове на семейство Apple от този вид тук ). Докато правите сутрешното си кардио например, свързвате AirPod – овете си и точно тук влиза в употреба опцията LTE, понеже последното нещо за което ви се мисли тогава е къде да държите телефона си, а от Apple ви отговарят кратко и ясно – вкъщи.

Както казахме, можете да провеждате телефонни разговори посредством часовника, а неприятното е ако не разполагате с безжичните си слушалки и тогава сте принудени да ползвате вграденият високоговорител и да говорите по часовника, изглеждайки като футуристичен таен агент на ЦРУ. Ако оставите iPhone-ът си вкъщи, Apple Watch автоматично открива това и сам преминава в LTE режим, а докато е във вас използва неговата мрежа и постоянно двете устройства са във връзка. Високоговорителят е доста по – голям от този на 2рата генерация и вашата лична асистентка Siri вече може и да ви говори (понеже на предните модели можеше само да четете какво ви казва).

Високоговорителят има една много забавна способност, след като сте плували или сте се къпали с часовника си, ( да водоустойчив е до 50м ) да пръска вода през отворите по корпуса. При използване под вода може да го заключите за да не прави своеволия, а за да го отключите е нужно да завъртите короната няколко пъти докато не чуете звук.

Разполагате и с барометър (който всъщност, не е ясно колко е от полза) който измерва височината и налягането на което се намирате а батерията на устройството издържа до 3 дни без зареждане (става въпрос за това без сим картата в него). Ако Айфонът ви случайно е заровен под купчина дрехи, имате способността да го “Пингнете” при което той издава звук и светкавицата се включва.

Най – удобното нещо в третата генерация Apple Watch е, че освен вградената памет, разполагате с до 2gb място за да качвате песните си от Apple Music като те винаги ще са с вас независимо дали iPhone-ът ви е във вас или не.

6

 Заключението

 Слагайки картите на масата, забелязваме, че Apple Watch 3 не е особенно голямо подобрение пред предшественика си Watch 2. Да процесорът е подобрен и работи по гладко от преди, може да стриимвате музика използвайки само него, а и разполагате с eSIM карта вградена в телефона (но ако доплатите за удоволствието). Таргетът на продукта явно е заклети фенове на марката или спортисти и хора обичащи да са повече сред природата. Също така не може да сваляте различни от вградените в него скинове за циферблата, но поне можете да ги променяте по ваш вкус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button