6 полезни съвета за Apple Watch

  • Начало
  • 6 полезни съвета за Apple Watch
изображения изображения
  • май 9, 2024
  • No Comments

6 полезни съвета за Apple Watch

Apple Watch е уникално устройство, което има множество функции. Можете да извлечете максимума от своя Apple Watch, като научите някои полезни съвети и трикове. От предотвратяване на случайно въвеждане, до персонализиране на циферблата, изпращане на съобщения, използване като дистанционно управление и други, прочетете, за да научите някои полезни съвети за Apple Watch.

 

1: Използвайте режим Water Lock, за да избегнете случайно въвеждане с докосване

Режимът Water Lock ще предотврати случайно въвеждане с докосване поради триене на материал в Apple Watch или когато устройството Apple Watch е мокро (например под душа или по време на плуване).

За да активирате Water Lock на Apple Watch, натиснете бутона за включване за достъп до центъра за управление, след това превъртете надолу и докоснете иконата с капка вода.

За да деактивирате режима Water Lock на Apple Watch, натиснете и задръжте цифровия бутон с въртяща се корона, докато функцията се деактивира.

2: Персонализирайте вашите Apple Watch Faces

Можете да персонализирате външния вид на циферблата на Apple Watch, за да отговаря на вашите предпочитания и да показва това, което е най-интересно или подходящо за вас. Например модулен циферблат, който показва час, дата, време и информация от календара.

За да персонализирате циферблата на Apple Watch, докоснете и задръжте върху екрана на Apple Watch, след това натиснете „Редактиране“ или плъзнете нагоре и докоснете бутона + и създайте или редактирайте циферблата на Apple Watch според вашите предпочитания.

Можете също така лесно да превключвате между вашите циферблати, като плъзнете, ако желаете.

3: Използвайте Siri за извършване на действия

Siri може да изпълнява много функции за свободни ръце на Apple Watch и научаването как работят тези функции е чудесен начин да извлечете максимума от вашия Apple Watch.

Извикайте Siri на Apple Watch и след това направете заявка като следното:

  • „Изпратете съобщение до Джейми с поздрави“
  • „Call Paul“
  • „Напомни ми да изнеса боклука утре в 19:00“

4: Използвайте режим Do Not Disturb.

Има много ситуации, в които не искате вашият Apple Watch да ви безпокои с предупреждения, известия или звънене. Режимът Do Not Disturb заглушава всички известия и звуци, което ви позволява да се съсредоточите върху това, което правите.

Можете да активирате режима Do Not Disturb ръчно по всяко време, като натиснете бутона за включване, след което отидете до иконата на полумесец и я докоснете, за да активирате Do Not Disturb на Apple Watch.

Можете да изключите Do Not Disturb, като се върнете в центъра за управление и отново докоснете иконата на полумесец.

5: Използвайте Apple Watch като дистанционно управление

Вашият Apple Watch може да служи като дистанционно управление за някои приложения и устройства, като например за задействане на камерата на iPhone или за възпроизвеждане или пауза на нещо на HomePod или Apple TV.

На Apple Watch просто изберете иконата на камерата, след което позиционирайте камерата на iPhone към сцената, която искате да заснемете. Използвайте Apple Watch, за да задействате затвора на iPhone, страхотно!

6: Организирайте вашите приложения

Можете да подредите иконите на вашия Apple Watch, за да имате бърз достъп до най-използваните от вас приложения.

Отидете на началния екран на Apple Watch и докоснете и задръжте, докато иконите започнат да треперят. След това просто докоснете и плъзнете приложения по екрана, за да ги организирате, както сметнете за добре.

Изпробвайте сами тези съвети и ще ги запомните за ситуации, в които ще ги намерите за полезни. Колкото повече трикове научите за вашите устройства, независимо дали става дума за Apple Watch или iPhone, толкова повече ще се наслаждавате на използването на устройството.

Ако имате любими съвети за Apple Watch, споделете ги с нас в коментарите по-долу

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button