Apple Watch скоро ще може да открие настъпващи панически атаки

  • Начало
  • Apple Watch скоро ще може да открие настъпващи панически атаки
изображения изображения
  • май 8, 2024
  • No Comments

Apple Watch скоро ще може да открие настъпващи панически атаки

Apple ще представи watchOS 7 на своето виртуално събитие на WWDC на 22 юни 2020. Но може би вече имаме представа за поне една функция, която вероятно ще бъде обявена в най-новата актуализация на софтуера за Apple Watch.

Лейкърът Джон Просър беше в подкаста Geared Up, когато разказа за нова функция, която може да се появи в Apple Watch още тази година. Прошър каза, че Apple се стреми да внесе „възможности за следене на психичното здраве“ в Apple Watch. Като например възможността да открива настъпваща паник атака.

“ Това, което е най-големият фокус на Apple в момента, и се надявам да бъде представено тази година на WWDC, са фукнциите за психично здраве. Те ще могат да измерват нивата на кислород в кръвта и заедно с пулса да определят дали сте хипервентилирани. Те могат да идентифицират паническа атака, преди да се случи, и вашият часовник да ви предупреди. Ако шофирате например, часовникът ще ви помоли да спрете и ще ви предложи дихателни упражнения. „

Слуховете на Apple са, че работят върху мониторинга на кислорода в кръвта за бъдеща версия на Apple Watch. Но според EverythingApplePro и лейкърът Макс Вайнбах, функциите за психично здраве не биха разчитали на такава възможност.

“ Слухът за фукцията за засичане на паническата атака, беше споделен за първи път от EverythingApplePro и лейкър Макс Вайнбах през април тази година. Той заяви, че Apple Watch също ще може да определи кога потребителят изпитва високи нива на стрес. Weinbach и EverythingApplePro обаче не предполагат, че функциите ще разчитат на мониторинга на кислорода в кръвта и заявиха, че тя ще бъде налична за Apple Watch Series 4 или по-нова версия “.

Наблюдението на кислород в кръвта може да открие дихателен или сърдечен проблем, така че това ще бъде друг основен скок на Apple Watch свързан със здравето.

„Слуховете, че фукцията за проследяване на кислород в кръвта може да бъде обявена в бъдеща версия на Apple Watch, бяха открити в изтекла версия на iOS 14. Проследяването на кислород в кръвта е важна характеристика. Tъй като спадът в нивата на кислород в кръвта може да предполага сериозен респираторен или сърдечен проблем, който изисква незабавна медицинска помощ. „

Ще трябва да изчакаме до WWDC, за да видим дали Apple планира да пусне своите функции за психично здраве за Apple Watch тази година.

източник: imore.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button