Apple Watch скоро ще може да открие настъпващи панически атаки

Apple Watch скоро ще може да открие настъпващи панически атаки

Apple Watch скоро ще може да открие настъпващи панически атаки

Apple ще представи watchOS 7 на своето виртуално събитие на WWDC на 22 юни 2020. Но може би вече имаме представа за поне една функция, която вероятно ще бъде обявена в най-новата актуализация на софтуера за Apple Watch.

Лейкърът Джон Просър беше в подкаста Geared Up, когато разказа за нова функция, която може да се появи в Apple Watch още тази година. Прошър каза, че Apple се стреми да внесе „възможности за следене на психичното здраве“ в Apple Watch. Като например възможността да открива настъпваща паник атака.

“ Това, което е най-големият фокус на Apple в момента, и се надявам да бъде представено тази година на WWDC, са фукнциите за психично здраве. Те ще могат да измерват нивата на кислород в кръвта и заедно с пулса да определят дали сте хипервентилирани. Те могат да идентифицират паническа атака, преди да се случи, и вашият часовник да ви предупреди. Ако шофирате например, часовникът ще ви помоли да спрете и ще ви предложи дихателни упражнения. „

Слуховете на Apple са, че работят върху мониторинга на кислорода в кръвта за бъдеща версия на Apple Watch. Но според EverythingApplePro и лейкърът Макс Вайнбах, функциите за психично здраве не биха разчитали на такава възможност.

“ Слухът за фукцията за засичане на паническата атака, беше споделен за първи път от EverythingApplePro и лейкър Макс Вайнбах през април тази година. Той заяви, че Apple Watch също ще може да определи кога потребителят изпитва високи нива на стрес. Weinbach и EverythingApplePro обаче не предполагат, че функциите ще разчитат на мониторинга на кислорода в кръвта и заявиха, че тя ще бъде налична за Apple Watch Series 4 или по-нова версия “.

Наблюдението на кислород в кръвта може да открие дихателен или сърдечен проблем, така че това ще бъде друг основен скок на Apple Watch свързан със здравето.

„Слуховете, че фукцията за проследяване на кислород в кръвта може да бъде обявена в бъдеща версия на Apple Watch, бяха открити в изтекла версия на iOS 14. Проследяването на кислород в кръвта е важна характеристика. Tъй като спадът в нивата на кислород в кръвта може да предполага сериозен респираторен или сърдечен проблем, който изисква незабавна медицинска помощ. „

Ще трябва да изчакаме до WWDC, за да видим дали Apple планира да пусне своите функции за психично здраве за Apple Watch тази година.

източник: imore.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button