Как да възстановите фабричните настройки на Mac (MacOS Sonoma & Ventura) + MacOS Monterey

  • Начало
  • Как да възстановите фабричните настройки на Mac (MacOS Sonoma & Ventura) + MacOS Monterey
изображения изображения
  • май 17, 2024
  • No Comments

Как да възстановите фабричните настройки на Mac (MacOS Sonoma & Ventura) + MacOS Monterey

Ако възнамерявате да продадете, върнете или да подарите вашия Mac, почти със сигурност искате първо да възстановите фабричните настройки на компютъра. Връщането на фабричните настройки на Mac ще изтрие всички данни и ще го върне до началните настройки, сякаш компютърът е чисто нов, без да останат никакви данни или лични файлове на него.

Изтриването на Mac и връщането му към фабричните настройки никога не е било по-лесно, благодарение на добавянето на функцията „Erase All Content & Settings“, въведена в по-новите версии на системния софтуер MacOS. Отминаха дните, в които трябваше ръчно да се налага да триете информацията и след това да инсталирате отново операционна система. Сега можете просто да оставите MacOS да се справи със задачата вместо вас, като изберете да изтриете и възстановите фабричните настройки на вашия Mac чрез удобна вградена функция.

Прочетете как да изтриете всички данни на Mac. По този начин той ще бъде възстановен до фабричните настройки за нула време. Подходът, който разглеждаме тук, е наличен само в MacOS Sonoma, MacOS Ventura и по-нови.

Как да възстановите фабричните настройки на Mac с MacOS Sonoma и MacOS Ventura

Не забравяйте първо да архивирате вашия Mac с Time Machine. Стъпките по-долу ще доведат до изтриване на всички данни, файлове и информация от компютъра.

Предупреждение: Това ще изтрие всички данни на Mac. Не продължавайте, освен ако нямате резервни копия на вашите данни. Неуспешното архивиране ще доведе до трайна загуба на данни.

  1. Издърпайте надолу менюто  Apple и отидете в „System Settings“
  2. Отидете на „General“
  3. Изберете „Transfer or Reset“howto factory reset mac macos sonoma ventura 3 1536x1369 1
  4. Кликнете върху „Erase All Content and Settings“howto factory reset mac macos sonoma ventura 2
  5. Потвърдете, че искате да изтриете всичко, излезте от своя Apple ID и премахнете всички данни от Mac, като щракнете върху „Continue“howto factory reset mac macos sonoma ventura 1
  6. Следвайте инструкциите на екрана, за да завършите процеса

Когато вашият Mac завърши възстановяването на фабричните настройки и изтриването на всичко, прясно инсталирана версия на текущата версия на MacOS ще се стартира в типичния екран „Hello“. Ако приемем, че ще подарите този Mac, ще го продадете или каквото и да е, вероятно не искате да го настроите сами, а вместо това оставете получателя да се справи с него.

Как да възстановите фабричните настройки на MacOS Monterey?

Същата функция за възстановяване на фабричните настройки съществува и в macOS Monterey, но достъпът до нея е малко по-различен. За да възстановите фабричните настройки на macOS Monterey, отидете в менюто  Apple > System Preferences > Меню System Preferences > Erase All Content And Settings. Не забравяйте да архивирате всички данни предварително, както обикновено.

Изпробвахте ли функцията за възстановяване на фабричните настройки за „Erase All Content And Settings“ на Mac? Какво мислите за тази функция? Споделете в коментарите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button