Google Maps ще ви помага да навигирате и в менюто на ресторанта

Google Maps ще ви помага да навигирате и в менюто на ресторанта

Google Maps е предпочитаният начин за милиони хора да намерят и стигнат до нови ресторанти. Но Google не иска да спрете да използвате услугата, след като пристигнете в ресторанта. В нова функция, която се очаква да бъде пусната скоро за iPhone, Google ще насочи вниманието ви към популярните ястия, така че да знаете какво да поръчате.

Новата функция „dish-covery“се поддържа от алгоритъм за машинно обучение, който сравнява имената на ястията със съответните снимки и отзиви, предоставени от потребителите на Google. Това е нещо като Waze, но за бургери и салати.

Ето как става това: Когато влезете в Google Maps в страницата с ресторанта, ще видите нов раздел „Популярни ястия“ . Докоснете едно от тях и ще бъдете отведени в новия раздел „Меню“. Там ще намерите снимки, отзиви и оценки от други хора, които са ги опитали. На I / O през май Google обяви и нова функция, която позволява на потребителите да насочат камерата на телефона си към меню, за да подчертаят автоматично популярните ястия, като използват същите данни от Google Карти.

Новата функция на менюто е част от непрекъснатите усилия на Google да превърне Maps в място за нещата, които искате да направите, а не само като начин да получите указания. През последните няколко актуализации Google представи мощни инструменти за откриване и препоръки, които да помогнат на потребителите да открият нови места. Също така прожектира и събития, които може би ви интересуват.

[forminator_poll id=”6853″]
източник: macworld.com

Leave a Reply