Apple заменя 3D Touch с Haptic Touch в iPhone 11 и 11 Pro

iphone 11

Apple заменя 3D Touch с Haptic Touch в iPhone 11 и 11 Pro

Слуховете за смъртта на 3D Touch в новите модели iPhone се оказаха верни. iPhone 11 и iPhone 11 Pro, които Apple представи в сряда по време на събитие в кампуса на Apple, ще включват Haptic Touch вместо 3D Touch. ( Тук може да прочетете повече за новите модели iPhone 11 и iPhone 11 Pro )

Промяната не получи много внимание по време на представянето на новите модели, но беше забелязана на продуктовата страница на iPhone 11, в която се споменава Haptic Touch, но не и 3D Touch.

„Haptic Touch ви позволява да правите неща по-бързо, например да правите селфи без да стартирате приложението Camera“, казва Apple на страницата си.

Apple за пръв път представи 3D Touch в своя iPhone 6S през 2015 г. Технологията, чувствителна към натиск, трябваше да помогне при навигацията, когато Apple реши да премахне хоум бутона с iPhone X, но това не се оказа критично.

Haptic Touch е подобен на 3D Touch, но работи при продължително натискане на екрана, вместо да разчита на приложеното налягане. Apple започна да се отдалечава от 3D Touch с миналогодишния iPhone XR с Haptic Touch (фантастичният му термин за дълго натискане с лека вибрация), за да направи място за по-голям, почти без панел LCD дисплей.

Слухове за премахването на 3D Touch спечели пари на Apple миналата година. След посещение с доставчици на Apple в Азия, анализаторите на Barclay, цитирани в MacRumors, изглеждаха сигурни, че Apple ще елиминира тази функция в линията на iPhone 2019.

Apple не отговори веднага на искане за коментар.

 

източник: cnet.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button