Новостите около iOS 12

изображения изображения
  • май 8, 2024
  • No Comments

Новостите около iOS 12

В iOS 12 – Apple са се фокусирали върху производителността и сигурността на устройствата, но все пак има някои интересни обновления, за които може да научите повече тук:

1. Производителност

Apple са работили доста усърдно за да направят устройствата с iOS 12 по-бързи от всякога. Най-осезаема ще бъде разликата при по-старите iPhone-и и iPad-и. Вицепрезидентът на софтуерните разработчици на Apple каза, че при направените тестове на iPhone 6 Plus, приложенията стартират 40% по-бързо, клавиатурата се показва 50% по-бързо, а камерата се пуска 70% по-бързо от преди. Сега iPhone-ите ви ще могат да работят с оптимална производителност при минимален разход на батерия. Повече за това как iOS 12 дава живот на старите Apple устройства, може да прочетете тук.

2. Screen Time

Apple предостави възможността на всеки един потребител да следи колко време прекарва в дадено приложение и колко често отваря телефона си. Също така ще има и статистика на известията от всяка една апликация. Това със сигурност ще бъде радостна новина за всички родители, които биха искали да задават фиксирано време, в което децата да могат да използват своите iPhone-и. Още по темата тук…

word image 33

3. Групирани известия

Край на оплесканите известия на заключения екран! Във iOS 12 известията ви на заключения екран ще бъдат групирани според приложението, от което са изпратени. Apple също така дава повече възможности на потребителите да „заглушават“ определени приложения, като известията от тях ще се появяват в центъра за известия, но не и на заключения екран.

word image 34

4. Animoji и Memoji

Apple добави 4 нови Animoji-та, като новите избори се свеждат до коала, тигър, дух и т-рекс. Интересно нововъдение е, че Animoji-тата вече могат да засичат движенията с език. Най-иновативното обаче бе представянето на Memoji-тата. Вече не е нужно да се ограничавате само до анимираните създания, вече можете да направите анимиран емотикон по свой образ. Можете да избирате тон на кожата, прическа, цвят, аксесоари дори можете да слагате лунички.

word image 35

5. FaceTime

С FaceTime вече ще можете да говорите с повече от 2-ма души едновременно. Всъщност ще можете да говорите с до 32-ма души едновременно.Също така, ако ви стане скучно, вече ще може да използвате Animoji и Memoji в своите видео обаждания. Всичко това може да бъде контролирано от груповият ви чат в iMessage.

word image 36

6. ARKit 2.0

Apple работи с Pixar за създаването на нов файл, който ще съдържа информация от тип разширена реалност, неговото име е USDZ(Universal Scene Description). Освен това в новия ARKit ще е възможно 2 или повече устройства да виждат един и същи обект в виртуалното пространство. Повече за това ТУК.

word image 37

7. Снимки

Приложението за снимки в iOS 12 автоматично ще ви предлага предположения за това, което търсите. Нов таб „За Теб“ пък ще предлага филтри и ефекти, които ще можете да използвате на снимки, които сте заснели. Освен това приложението ще ви предлага да споделите снимките си, а когато го направите, човекът, който е получил снимките също ще получи предложение да сподели свой снимки за даденото събитие.

word image 38

8. Siri става по-умна

В последно време дигиталният асистент на Apple остана малко по-назад, но с обновяването на iOS това вече не е така. Siri получава доста по-голяма интеграция с всички приложения, потребителите вече могат да създават преки пътища, които Siri да изпълнява с гласова команда. Освен това вече можете да задавате няколко последователни команди, които Siri да изпълни с 1 гласова команда.

word image 2

9. Иновации в CarPlay

Apple обяви, че със новата iOS 12 платформата им за кола CarPlay ще работи със Google Maps и Waze.

word image 39

10. Apple новини

Приложението за новини на Apple ще получи минимални обновления като нов таб за търсене.

word image 40

11. Напълно преправено приложение за Акции

От години насам Apple преправя цялата си вградена апликация за акции. Сега тя ще бъде по-опростена и по-достъпна от всякога.

word image 41

12. Преправена апликация Voice Memos

Apple анонсира, че апликацията им “Voice Memos” , която позволява на потребителите да правят звукозаписи, също ще бъде преправена за да бъде по-удобна за използване. Приложението също така вече ще бъде достъпно и за iPad, а звукозаписите ще могат да се синхронизират с iCloud.

13. iBooks се превръща в Apple Books

Apple променя името на своето приложение за четене на книги, но това не е всичко. Заедно с новото име идва и напълно новият и изчистен дизайн на апликацията. Също така има нов таб, с който потребителят ще може да разглежда най-новите заглавия в по-удобен за него вариант.

word image 42

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button