Ето всичко ново в актуализацията на iOS 17.5

 • Начало
 • Ето всичко ново в актуализацията на iOS 17.5
изображения изображения
 • май 19, 2024
 • No Comments

Ето всичко ново в актуализацията на iOS 17.5

Най-голямата промяна в iOS 17.5 е поддръжката за откриване на нежелани тракери на различни платформи, а не само на тези, които работят с Find My.

iOS 17.5 не е толкова монументален, но все пак носи няколко нови функции, които потребителите ще оценят. Тя може да е последниата версия на iOS 17, която получаваме преди излизането на iOS 18, която ще бъде представена на WWDC само след няколко седмици. Ето всичко, което трябва да знаете за iOS 17.5:

iOS 17.5 Нови функции

Най-забележителната нова функция е за ЕС, Apple вече позволява на потребителите да изтеглят приложения от уебсайта на разработчиците, вместо само от App Store. Има обаче и някои нови функции за потребителите в САЩ. В партньорство с Google, Apple най-накрая въведе откриване на проследяване на различни платформи, което ще доставя известия на потребителите, ако съвместим Bluetooth тракер (AirTag и устройства на трети страни), които не притежават, се движи с тях, независимо от операционната система на устройството.

Ако трябва да изпратите счупен iPhone в Apple Store, нов режим Repair State ще ви позволи да запазите Find My и Activation Lock активирани, но все пак ще позволите на техниците да имат достъп до вашия телефон. Актуализацията включва и нови тапети за месеца на Pride в пет различни цветови схеми. Освен това има някои нови функции за абонатите на Apple News+:

 • Офлайн режимът в Apple News+ ви дава достъп до емисията Today и News+, дори когато нямате интернет връзка
 • Quartiles е нова и оригинална ежедневна игра на думи, която вече е достъпна в Apple News+
 • Таблото с резултати в News+ Puzzles ви дава достъп до нови данни за играчи за кръстословица, мини кръстословица и квартили, включително статистика и серии

Актуализации за сигурност на iOS 17.5

Има повече от дузина актуализации за сигурност в iOS 17.5, които включват важни корекции на AppleAVD (аудио и видео декодер), FindMy, Maps и Notes, заедно с две критични корекции, които могат да доведат до произволно изпълнение на код:

Ядро

 • Въздействие: Нападателят може да причини неочаквано прекратяване на приложение или изпълнение на произволен код
 • Описание: Проблемът беше решен с подобрена обработка на паметта.

WebKit

 • Въздействие: Нападател с възможност за произволно четене и запис може да успее да заобиколи удостоверяването на указателя
 • Описание: Проблемът беше решен с подобрени проверки.

За да научите повече за всяко от тях, вижте страницата на Apple за съдържанието на сигурността на iOS 17.5 и iPadOS 17.5 . Достатъчно е да се каже, че има доста корекции на множество приложения и рамки – много „повърхностна площ“, както се казва – така че се препоръчва да актуализирате вашия iPhone и iPad възможно най-скоро.

AD

iOS 17.5: Как да инсталирате

Вероятно в крайна сметка ще бъдете подканени да инсталирате iOS 17.5, но това може да отнеме дни или дори седмици. Ако искате да актуализирате веднага, изпълнете следните стъпки:

 1. Отворете Настройки.
 2. Докоснете  Общи
 3. Докоснете  Актуализация на софтуера
 4. Ще видите, че актуализацията се появява, докоснете  Изтегляне и инсталиране  (или  Инсталиране сега  , ако вашият iPhone вече я е изтеглил)
 5. Ще трябва да въведете паролата си и вашият iPhone ще се рестартира след изтеглянето и инсталирането на актуализацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button