Тарифите на Тръмп могат да намалят продажбите на iPhone с 20%

продажбите на iPhone

Тарифите на Тръмп могат да намалят продажбите на iPhone с 20%

Търсенето на iPhone 11 може да намалее значително, ако Apple повиши цената си, за да компенсира новите вносни такси, наложени от Тръмп.
Снимка: Ian Fuchs / Cult of Mac

Независимо от това, което президентът Тръмп продължава да настоява, предстоящите му тарифи за всички продукти на Apple ще бъдат платени или от компанията, или от американците, които купуват iPhone, iPad и Macs.Фирма за анализ на пазара предупреждава, че ако Apple реши да прехвърли разходите за тези вносни данъци на своите клиенти, продажбите на iPhone могат да паднат с 20%.

Тръмп срещу Китай

Тръмп обяви четвърти кръг от тарифи вчера , които включват 10% данъци върху вноса на милиарди стоки, включително почти всичко, което Apple прави.

Производителят на iPhone има възможност да поеме цената на тези данъци, което очевидно ще се отрази на неговата рентабилност. Или може да повиши цената на продуктите си, но анализаторите предупреждават, че ще се намали търсенето.

Wedbush каза в бележка за инвеститорите:

„В крайна сметка вярваме, че ако напълно усвоим тази тарифа, би се отразило негативно на FY20 EPS с приблизително 4% и би било ясно надвишение на числата. Ако Apple премине през 10% тарифа за потребителите, можем да видим хит към търсенето на iPhone с приблизително 6 до 8 милиона iPhone-а в САЩ въз основа на нашия анализ през следващите 12 месеца въз основа на общата ни прогноза от 185 милиона iPhone-а в световен мащаб за FY20. „

Коментарите на Bank of America Merrill Lynch бяха също толкова мрачни:

„Нашата математиката предполага, че въздействието (на новите тарифи) ще бъде приблизително $ 0,50– 0,75 $ (годишно на акция).

Тези анализатори продължиха да прогнозират, че ако Apple повиши цената на iPhone с 10%, за да компенсира новите данъци, тогава търсенето ще спадне с около 10 милиона бороя или приблизително с 20%.

източник: cultofmac.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button