По-голям и по-ярък: екраните на iPhone 16 и iPhone 16 Pro ще се променят

  • Начало
  • По-голям и по-ярък: екраните на iPhone 16 и iPhone 16 Pro ще се променят
изображения изображения
  • май 30, 2024
  • No Comments

По-голям и по-ярък: екраните на iPhone 16 и iPhone 16 Pro ще се променят

Тъй като дисплеят е най-важната част от смартфона, слуховете се натрупват със всяка следваща минута. Очаква се iPhone 16 и iPhone 16 Pro да получат някои промени в дисплея.

Дисплеите бяха сравнително непроменени в гамата на iPhone 15.

 

Това означава, че линията на iPhone 16 може да има значителни надстройки на дисплея, особено след пускането на 13-инчовия iPad Pro, работещ с тандемен OLED дисплей.

Като се има предвид общият обем на слуховете, мнозина се фокусираха върху дисплея. Това може да е резултат от важността на компонента, лесното изтичане на информация от този сектор или комбинация от двете. Ето обобщение на това, което разпространителите и анализаторите смятат, че ще бъде подобрено в iPhone 16 и iPhone 16 Pro.

 

Слухове за размера на екрана на iPhone 16 Pro

Размерът е голям фактор за дисплеите на мобилните устройства. Очаква се дисплейте в гамата на iPhone 16 да бъдат по-големи и по-добри.

Слуховете започнаха през май 2023 г. , преди пускането на iPhone 15, което показва, че предстои увеличение на размера. Анализаторът Рос Йънг каза, че iPhone 16 Pro и Pro Max ще имат екрани с размери съответно 6,2 инча и 6,8 инча, като тези цифри са закръглени надолу.

Това на теория би било малко увеличение за моделите от съществуващите 6,1-инчов iPhone 15 Pro и 6,7-инчов iPhone 15 Pro Max.

59846 122512 iPhone 16
Рендери на това, което може да бъде iPhone 16 Pro

Едно от твърденията за промяната на размера на екрана очевидно е да помогне на вариантите Pro и Pro Max да поберат перископен обектив . Добавянето на голям страничен комплект от лещи би наложило някои вътрешни промени в дизайна, особено по отношение на пространството.

Друг доклад твърди, че Pro моделите ще увеличат размера си с „няколко десетки инча по диагонал“. Други течове предполагат размери до 6,3 инча и 6,9 инча.

В края на септември, след пускането на пазара на iPhone 15, отново се появиха слухове , които претендират за 6,27-инчов екран за iPhone 16 Pro и 6,85-инчова версия за Pro Max.

 

Слухове за рамката на iPhone 16 и iPhone 16 Pro

За да побере по-големите екрани, Apple може да изтъни малко рамките, за да не се увеличи общия размер на iPhone твърде много. Но това може да причини някои производствени проблеми.

През април The Elec съобщи , че членове на веригата за доставки имат проблем с по-голямото свиване на рамките.

iphone 16 display 1

Намалената рамка може да позволи на екрана на iPhone 16 Pro да бъде по-голям, без да се увеличава общият размер на устройството.

Също така има твърдения, че ултратънките рамки ще използват технологията Border Reduction Structure (BRS), но има проблем при прилагането му към долния ръб.

 

Още Статии

 

Промени в яркостта на iPhone 16 Pro

През годината се появиха няколко теча, предполагащи, че дисплеите в iPhone 16 може да са много по-ярки от предишните версии.

Изтичането на информация от септември 2023 г. настояваше, че Apple разглежда технологията Micro Lens Array (MLA). Преди това го е проучвал, но не го е използвал като дисплей. Концепцията може да увеличи яркостта на дисплея на OLED екран чрез микролещи.

59846 122514 IMG 5289
Tandem OLED вече се използва от моделите iPad Pro от 2024 г

Един от проблемите с технологията е, че тя наистина намалява ъгъла на видимост на екрана.

Друго изтичане на информация от Setsuna Digital в Weibo настояваше, че iPhone 16 Pro ще има типична максимална яркост от 1200 нита и пикова HDR яркост от 1600 нита.

В сравнение с iPhone 14 Pro , това представлява увеличение с 200 нита на типичната максимална яркост и продължаване на нивото на HDR яркост.

В същото време се твърди, че Apple няма да използва Tandem OLED структурата, въведена с iPad Pro 2024 . Тази система използва два OLED слоя вместо един, увеличавайки общата яркост.

 

Слухове за Face ID под екрана

Трън в очите на потребителите на iPhone през годините бяха компромисите на дисплея на Apple. Компанията премина от страховития прорез към по-приемливия Dynamic Island, но може да го премахне изцяло в бъдеще.

Още през февруари 2023 г. The Elec каза, че внедряването на Face ID под дисплея може да се случи при iPhone 16 Pro, позволявайки дисплей на цял екран. Apple среща трудности при поставянето на камера под панела, работеща през дисплея специално за Face ID.

59846 122513 iPhone 16
Предната и задната част на това, което може да бъде iPhone 16 Pro.

 

Частите за iPhone 16 и iPhone 16 Pro вече се произвеждат

Производителите на дисплеи на Apple се приближаваха много до започване на масово производство. Elec съобщи през май, че Apple се готви да одобри това, доставчиците да започнат да произвеждат екрани.

Очакваше се Samsung Display да получи одобрение до края на месец май, LG Display до средата на юни а след това и BOE.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button