5-те най-големи промени в iPhone 16 Pro Max

  • Начало
  • 5-те най-големи промени в iPhone 16 Pro Max
изображения изображения
  • май 22, 2024
  • No Comments

5-те най-големи промени в iPhone 16 Pro Max

Слухове твърдят, че Apple има намерение да добави изцяло ново ниво от висок клас към своята серия iPhone 17 през 2025 г. Това може да е годината, в която Apple ще представи най-добрия си модел „Pro Max“ – ъпгрейд на iPhone 16, който стои високо над своите братя и сестри, както в преносен, така и в буквален смисъл.

Ако и вие очаквате с нетърпение iPhone 16 Pro Max, тук може да прочетете 5 от най-големите промени, за които се говори, че идват в най-големия смартфон на Apple. Серията iPhone 16 се очаква да бъде пусната през есента на тази година, около средата на септември. За повече информация може да прочетете нашата статия:

iPhone 16 и всичко, което трябва да знаете

 

1. По-голям размер – 6,9 инча

Според множество източници , iPhone 16 Pro Max ще бъде с по-голям размер, което потенциално ще го направи най-големият iPhone на Apple досега. Устройството ще бъде с размери 6,9 инча (вместо 6,7) и се очаква да бъде по-висок и по-широк от миналогодишния модел iPhone 15 Pro Max. Очаква се дебелината да остане същата а теглото да се увеличи леко поради по-големия размер. Ако се случи, това ще бъде първото увеличение на размера на iPhone  от след серията iPhone 12 насам. Но също така ще бъде още един удар за онези потребители, които предпочитат по-малък телефон.

2. По-голям екран – По-тънки рамки

Логично е да се предположи, че по-голямото устройство ще има по-голям дисплей, но Apple не разчита само на по-големи физически размери, за да направи изживяването по-завладяващо. Твърди се, че за своите модели iPhone 16 Pro Apple използва технологията Border Reduction Structure (BRS) , която позволява по-компактно и ефективно оформление на дисплея, което води до още по-тънки рамки. Миналата година Apple намали рамките на моделите iPhone 15 Pro, използвайки формоване под ниско налягане за да намали размера на рамката на дисплея до 1,5 милиметра (вместо 2,2 милиметра при моделите iPhone 14).

3. По-голяма камера – Два 48MP обектива

Очаква се iPhone 16 Pro Max да разполага с по-усъвършенствана основна камера , която е с 12% по-голяма, включваща персонализиран 48-мегапикселов сензор Sony IMX903 с подреден дизайн за по-добра производителност. 14-битов аналогово-цифров преобразувател (ADC) за висококачествено преобразуване на данните за изображения и цифров контрол на усилването (DCG) за по-добър динамичен обхват и контрол на шума. Също така се казва, че ще включва 48-мегапикселова ултраширока камера, в сравнение с 12-мегапикселовата леща на iPhone 15 Pro Max.

4. По-голям капацитет на батерията – По-дълъг живот

Apple ще използва батерийни клетки с повишена енергийна плътност, според анализатора Минг-Чи Куо , което би трябвало да предложи по-дълъг живот на батерията, може би дори използвайки същия размер на батерията като този в съществуващите модели. Ранните слухове също предполагат, че и двата модела iPhone 16 Pro ще използват технология за подредени батерии , което може да доведе до по-висок капацитет и по-дълъг живот. Според други слухове , тазгодишният ‌iPhone 16 Pro‌ Max ще се похвали с още по-голям живот на батерията от над 30 часа (в сравнение с 29 часа за iPhone 15 Pro Max).

5. По-голям капацитет за съхранение – Още терабайти

Според слухове от Корея , предстоящите модели iPhone 16 Pro на Apple ще се предлагат с 2TB максимален капацитет за съхранение на данни, което би ги поставило наравно с iPad Pro. Твърди се, че този ход е резултат от наскоро появилите се слухове за преминаване на Apple към NAND флаш с по-висока плътност Quad-Level Cell (QLC). Използването на QLC NAND може да позволи на Apple да предостави повече място за съхранение в по-малко пространство и е по-евтино от тристепенната клетка (TLC) NAND, която използват настоящите iPhone.

 

iPhone 16 и всичко, което трябва да знаете

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button