iPhone 7 или 7 Plus е по-добрият избор за вас? Виж подробно сравнение…

iphone 7

iPhone 7 или 7 Plus е по-добрият избор за вас? Виж подробно сравнение…

Кой от двата телефона, е по-подходящ за вас и в какво се изразяват разликите между двете устройства?


Размери

Като за начало, най-очевидната разлика между смартфоните е в техните размери. iPhone 7 е със 138.3 мм височина, 67.1 мм ширина и само 7.1 мм дебелина, докато по-големият му събрат е висок 158.2 мм, широк 77.9 мм и само 0.2 мм по-дебел (7.3 мм). Съдейки по тях, можем лесно да кажем, че тези от вас, които ценят компактността и удобството, биха предпочели по-малката версия на тазгодишния флагман на Apple. Ако, обаче, си падате по големите дисплеи и не ви плашат размерите на устройството, то iPhone 7 Plus е модела за вас.

Хардуерни компоненти

От хардуерна гледна точка iPhone 7 Plus превъзхожда стандартната Седмица, като най-значителните разлики са в камерата и дисплея.

Дисплей

Дисплеят на iPhone 7 е 4.7-инчов екран, с IPS технология и поддръжка за мултитъч. Резолюцията му е 1334×750, което означава, че гъстота на пикселите се равнява на 326 ppi. Съотношението на контраста е 1400:1 и притежава по-широк обхват на цветовата гама (P3), спрямо предишните поколения. Нашумялата 3D Touch функция на Apple също се поддържа.

iPhone 7 Plus, пък, разполага със същия IPS дисплей, но размерите му са малко по-големи (5.5-инча), а резолюцията му е Full HD (1920×1080 пиксела). Може да се каже, че екранът на по-големия модел е по-детайлен, тъй като гъстотата на пикселите е 401 ppi, но контрастното съотношение, пък, е по-малко – 1300:1. Останалите характеристики на дисплея са идентични с тези на 4.7-инчовия. Те включват 3D Touch технологията, обхвата на цветовата гама и максималната яркост – 625 cd/m2.

Производителност

Устройствата ще предлагат сходна, ако не идентична, производителност, тъй като и двата телефона функционират с новия 64-битов A10 Fusion чип на Apple, с вграден М10 копроцесор. Разлика има в наличната RAM памет на телефоните, като iPhone 7 Plus превъзхожда iPhone 7 с 3GB срещу 2GB RAM памет. С други думи, устройствата са бързи, мощни и могат да се справят с всяко предизвикателство, на което ги подложите.

Камера

Ето, че стигнахме и до другия компонент, по който най-ясно се вижда разликата между моделите – камерата. iPhone 7 разполага с 12MP задна камера, f/1.8 бленда, нова леща, изградена от шест елемента, оптична стабилизация, четворна LED светкавица и дигитално приближаване до 5x. Устройството е способно да заснема по-детайлни, светли и качествени изображения.

iPhone 7 Plus е снабден с нова 12MP широкоъгълна камера, както и допълнителна такава. Блендата на широкоъгълната камера е f/1.8, а тази на telephoto допълнението е f/2.8. Налични са още оптична стабилизация на изображенията, леща от шест елемента и четворна LED светкавица. Има разлика и във възможността за приближаване, която камерите позволяват, като iPhone 7 Plus е способен на оптично приближаване до 2x и дигитално такова – до 10x.

И двата модела са способни да заснемат видео с 4K резолюция при 30 fps, както и 1080p HD видео с 30 или 60 кадъра в секунда.

Предните камери на телефоните са идентични – 7MP сензор, f/2.2 бленда, Retina Flash, широк обхват на цветовете за снимки и Live Photos, а също така са способни да заснемат видео с 1080p HD резолюция. Селфитата ви ще са по-зашеметяващи от всякога!

Батерия

Според неофициална информация, капацитетът на батерията на новия iPhone 7 е 1960 mAh, а този на iPhone 7 Plus е 2900 mAh. По това можем да разберем, защо Apple твърдят, че новите модели ще предоставят по-дълъг живот на батерията, спрямо своите предшественици (iPhone 6s и iPhone 6s Plus), чиито капацитет на батериите е 1715 mAh и 2750 mAh респективно.

Колко по-добре ще се представят телефоните в различните аспекти?

В официалния сайт на Apple виждаме, че iPhone 7 ще предлага до 2 часа по-дълъг живот на батерията, спрямо своя

предшественик – iPhone 6s. По-конкретно, може да провеждате разговори до 14 часа, да сърфирате в Интернет до 14 часа през

Wi-Fi и до 12 часа през LTE или 3G мрежа, до 13 часа гледане на видео клипове и до 40 часа аудио възпроизвеждане.

Тези стойности за iPhone 7 Plus изглеждат по следния начин: до 21 часа телефонен разговор, до 15 часа сърфиране в Интернет през

Wi-Fi и 13 часа през LTE или 3G мрежа, видео възпроизвеждане до 14 часа и аудио възпроизвеждане до 60 часа.

Екстри

И двата модела на Apple разполагат с вече познатата ни 3D Touch технология, но също така и предлагат някои нови допълнения, които ги правят още по-изкусителни. Става въпрос за сертификата за непромокаемост и стерео високоговорителите. Към този раздел на новината можем да добавим и новата двойна камера на iPhone 7 Plus.

Заключение

В крайна сметка всичко опира до вашите предпочитания. Ако си падате по компактни устройства, които ще задоволят всяка една нужда от страна на мобилно устройство, то iPhone 7 е правилният избор за вас. Ако, обаче, сте фен на големите дисплеи, детайлна картина, безупречна камера и несравнима производителност – iPhone 7 Plus е моделът за вас.

AB0B8O A02585 87 87 0285 075

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button