Новият iPhone SE 2020 поддържа Haptic Touch, 3D Touch вече официално е елиминиран от iPhone

  • Начало
  • Новият iPhone SE 2020 поддържа Haptic Touch, 3D Touch вече официално е елиминиран от iPhone
изображения изображения
  • май 8, 2024
  • No Comments

Новият iPhone SE 2020 поддържа Haptic Touch, 3D Touch вече официално е елиминиран от iPhone

Новият iPhone SE 2020, подобно на iPhone XR , iPhone 11 , 11 Pro и 11 Pro Max, разполага с технологията Haptic Touch вместо 3D Touch. Това означава, че 3D Touch технологията официално е елиминиран от линията на ‌iPhone‌ от Apple. iPhone‌ 8 беше последният продаван от Apple iPhone, който поддържа 3D Touch‌.

Apple за първи път премахна ‌3D Touch‌ в ‌iPhone XR‌ през 2018 г., като го замени с Haptic Touch. След това функцията беше въведена в цялата гама на iPhone‌ през 2019, а сега е добавена и към ‌iPhone‌ SE.

„Хаптичното докосване“ е подобно на „3D докосване“ и предлага много подобна функционалност, но не е чувствително към натиск. Така че вече няма множество функции за всяко натискане, като например жестовете „Peek and Pop“, които бяха възможни с 3D Touch‌.

„Хаптичното докосване“ е по-скоро продължително натискане или натискане и задържане с бърза обратна връзка. Подобно на 3D Touch, работи в цялата операционна система iOS. Може да се използва чрез натискане на подходящо място, докато се почувства малък хаптичен поп под пръста и се появи второ меню, като съдържанието варира според мястото, където се използва функцията.

За онези, които преминават към новия ‌iPhone‌ SE 2020 от по-стар телефон с ‌3D Touch‌, преходът към ‌Haptic Touch‌ ще им се стори непознат в началото, защото е по-бавен от 3D Touch. Но тъй като в крайна сметка работи по същия начин, повечето потребители би трябвало да свикнат бързо с него.

Елиминирането на 3D Touch в полза на Haptic Touch в гамата ‌iPhone‌ позволява на Apple да предостави подобно интерфейсно изживяване за всички модели iPhone и iPad .

За повече информация относно Haptic Touch не забравяйте да прочетете статията:

Apple заменя 3D Touch с Haptic Touch в iPhone 11 и 11 Pro

източник: macrumors.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button