iPhone SE 2020 поддържа WiFi 6 и Express карти, но няма U1 чип

  • Начало
  • iPhone SE 2020 поддържа WiFi 6 и Express карти, но няма U1 чип
изображения изображения
  • май 8, 2024
  • No Comments

iPhone SE 2020 поддържа WiFi 6 и Express карти, но няма U1 чип

Новият iPhone SE 2020 на Apple е по същество ‌iPhone‌ 8 с актуализиран хардуер, който го привежда в съответствие с iPhone 11 , 11 Pro и 11 Pro MaxНаред с чипа A13, ‌iPhone‌ SE има няколко други забележителни хардуерни ъпгрейди, които си струва да отбележим.

Подобно на iPhone 11‌ и 11 Pro, ‌iPhone‌ SE 2020 поддържа 802.11ax WiFi 6, според страницата за технически спецификации на устройството. Всъщност той има същите спецификации LTE, Bluetooth и WiFi като ‌iPhone 11‌:

  • Gigabit-клас LTE с 2×2 MIMO и LAA4
  • 802.11ax Wi ‑ Fi 6 с 2×2 MIMO
  • Безжична технология Bluetooth 5.0
  • NFC с режим на четене
  • Експресни карти с резерв на мощност

WiFi 6 е най-новият WiFi протокол и позволява скорост на изтегляне до 38 процента по-бърза от WiFi 5 (802.11ac). WiFi 6 все още не е широко приет, но добавянето му ще стане все по-важно през следващите няколко години, тъй като рутерите и модемите започват да прилагат поддръжка.

Новият iPhone също поддържа NFC с режим на четене плюс Express карти с резерв на мощност. Тази функция, също e включена в ‌iPhone 11‌ и 11 Pro. Тя позволява автентификация на Express Transit карти, дори когато батерията на ‌iPhone‌ е изтощена. Освен това ще бъде полезна функция за „CarKey“, по която Apple работи, което ще позволи на iPhone да служи като алтернатива на традиционния автомобилен ключ при превозни средства, които поддържат тази функция.

Въпреки че ‌iPhone‌ SE притежава много функции като водещите iPhone на Apple, той не включва чипа U1, който позволява Ultra Wideband технология за подобрена пространствена информираност.

Чипът U1, който е в ‌iPhone 11‌ и 11 Pro, позволява на iPhone прецизно да локализира други U1 оборудвани устройства на Apple, улеснявайки намирането на липсващите устройства на закрито. Ultra Wideband е описан от Apple като „GPS at the scale of the living room,“ и се смята, че е ключова характеристика на AirTags, която Apple разработва.

‌AirTags‌ са Bluetooth проследяващи устройства, приличащи на плочки и ще се прикрепят към елементи като ключове и портфейли, за да могат да бъдат намерени в приложението Find My на ‌iPhone‌, iPad и Mac. „AirTags“ ще бъдат локализирани чрез стандартен Bluetooth, но се смята, че те ще имат поддръжка за U1 и проследяването може да бъде по-точно с устройства, оборудвани с U1 чип.

източник: macrumors.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button