10 причини да си купиш iPhone X

10 причини да си купиш iPhone X

С излизането си на бял свят, новият iPhone X отбеляза 10 годишнината от създаването на първия iPhone от Apple.

MAXCENTER ще ви запознае с 10 причини заради, които си заслужава да си купите iPhone X.

1. Екранът на iPhone X

Първото нещо, което ще забележите в новия iPhone е екрана. Този път Apple са сложили възможно най-качествения 5.8 инчов дисплей на пазара. За разлика от предшествениците си, той е с OLED технология, което подобрява картината в пъти повече. Визуално, екранът може да ви изглежда много по-голям от 5.5 инчовия на iPhone 8 Plus, но той просто е по-дълъг.

2. Лицево Разпознаване

От доста време различни производители се опитват да имплементират добре работеща система за лицево разпознаване, но без успех. Когато Apple анонсира, че ще замести сканиращия за отпечатък Touch ID, доста хора смятаха, че системата няма да е достатъчно добре работеща. Оказа се обаче, че Apple имплементираха възможно най-добрия вариант на Face ID, който може да видите където и да е. Още като започнете да използвате телефона ще бъдете подканени да изпробвате новата функция. Нужно е само да завъртите главата си няколко пъти и вече ще можете да отключвате телефона само с облика на лицето си.

3. TrueDepth Камера

Предната камера, наречена TrueDepth, е само 7 мегапиксела, но с някои умни възможности, тя прави iPhone-а един от най-добрите телефони за селфита. Камерата се нарича TrueDepth, защото е доста добра в засичането на дълбочината в снимките. Това означава, че можете да използвате Portrait Mode-a, който дебютира при iPhone 8, за да правите перфектните селфита.

4. Батерията на iPhone X

Батерията на новия iPhone е 2,716 mAh. Имайки предвид по-големия екран е нормално, тя да бъде по-голяма от тази на iPhone 8 Plus. Хората, използващи по-старите iPhone-и, ще се радват да разберат, че новата батерия е доста по-издръжлива през деня. Би трябвало да издържа около 18 часа на ден при по-натоварено използване на телефона. Причината за толкова добрата ефективност на батерията е OLED технологията, която дърпа много по-малко батерия от LCD дисплеите. При тестовете, батерията се е заредила от 0% до 100% за около 2ч. и 15 мин., което е наистина забележително.

5. Известия, видими само от вашите очи

Една интересна особеност на новият iPhone X е, че нотификациите, които излизат на заключения ви екран, ще бъдат видими само за вас. Това става чрез лицевото разпознаване, за което говорихме по-горе. Единствената информация, която ще излиза на заключения екран ще бъде за приложението, което ви я изпраща. Те обаче ще станат доста по-детайлни и конкретни щом лицето ви бъде разпознато от телефона.

6. Забравете за писането на пароли

С FaceTime вече не е нужно да пишете паролите си, за да влезете в някой сайт. Нужно е единствено лицето ви да бъде разпознато и влизате без да си повдигнете и пръста. Това, разбира се, е само опция така, че ако желаете да бъдете по-стриктни откъм паролите си, може да не я включвате.

7. По-лесно събуждане

iPhone X представя нов и иновативен начин да събудите телефона си, за да видите заключения си екран. Това става просто като докоснете екрана с пръст.

8. Animojis

С новия телефон на Apple можете да създавате анимирани емотикони, които да следват лицевите ви изражения. Можете да ги използвате директно в iMessage, или пък да запишете видео и да ги изпратите на приятел. Има много възможни избори като панда, маймуна, робот, духче и други.

9. Нови плъзгащи движения

С липсващия Home Button, Apple представи нови начини за достъп до началния екран и контролния панел. За да се върнете в началния екран, просто плъзнете с пръст от най-долната част на телефона до горе. Преди, това бе плъзгащото движение за контролния панел, но това вече не е така. Ако желаете да отидете в контролния панел, плъзнете с пръст от дясната най-горна част на телефона до долу. Ако пък искате да влезете в App Switcher-а, плъзнете пръста си от най-долната част до средата на екрана и изчакайте.

10. Ултра бърз

Новият iPhone X e адски бърз, благодарение на новия 6-ядрен A11 Bionic Chip. Той е с около 70% по-бърз, от използвания в предишните поколения A10 Fusion Chip. Всъщност той е толкова бърз, че дори задминава най-мощния вариант на Samsung. С него е възможно използването на Animoji-та, приложения от тип разширена реалност и 3D игри.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *