iPhone XS и XS Max от Apple

iphone xs

iPhone XS и XS Max от Apple

Продуктите носещи буквата S след модела си са подобрени и ъпгрейднати модели на предходните такива. Apple възобновиха серията с най – новият iPhone XS и XS Max. С какво са по – различни от миналогодишния флагшип ще се запознаем по – надолу.

Съпоставка на XS и XS Max с 8 и 8 Plus:

word image 5

Цялостен дизайн

Корпусът на iPhone XS е изработен от метал с хирургическо качество и идва в оттенъци като Златен, Сребърен и класическия Space Gray. Новите стъклени покрития върху гърба и екрана на устройствата са най – издръжливите досега слагани в смартфон ( твърдят от Apple). XS и XS Max идват с IP 68 сертификат за прахо и водоустойчивост (до 2м за 30 минути), което е подобрение пред IP 67 оценката получена от iPhone X. С това, новият продукт се нарежда редом до Galaxy S8 и S9 сериите, които са известни с водонепропускливата си технология и изработка. Ново допълнение също е, че е възможно използването на 2 СИМ карти в устройството. Разликите между по – голямото и много по – голямото устройство се намират единствено в размера на екрана и батерията. XS пристига с 5.8“ Super Retina OLED с резолюция от 2436×1125 докато дисплея на XS Max е със скромните размери от 6,5“ и разделителна способност от 2688×1242.

word image 6

Хардуер

Тук се забелязва крачката от 2017 в 2018, която правят новите продукти и екипите за разработка на Apple. В iPhone XS и XS Max ще открием новият А12 Bionic чип – съдържащ 6 ядрен процесор ( 2 ядра за по – оптимална работоспособност и справяне с по – сложни калкулации и функции и 4 ядра с по – голяма ефективност използвани във всекидневното ползване ). 2те ядра са 15% по – бързи от A11 Bionic, а на останалите 4 е нужна до 50% по – малка мощност за работа от на предшественика A11. В чипа има още подобрен видео процесор ( за още по – гладко усещане при играене на тежки игри или обработка на видео и снимкови файлове), Neural – Engine технология с помощта на която А12 следи в реално време действията на потребителя и позволява на iPhone XS да запомня навици, да прави предсказки и да се учи по същия начин, както ние. Способен е да изпълнява до 5 трилиона операции в секунда (от Apple продължават да доказват, че трилион не е чак толкова недостижимо число). Споменахме само главните виновници за това – виртуалната реалност, лицевото разпознаване и цялостния характер на XS и iOS 12 да е толкова удоволетворяващо преживяване.

word image 7

Камерата

Камерата и сензорите в XS и XS Max са еднакви, но достатъчно впечатляващ. На мястото, където се намира модула при iPhone X намираме 12MP широко ъгълен обектив, 12MP телефото обектив (за заснемане на далечни обекти и придаване на по – голяма дълбочина при използване на портрентния режим), както и подобрена светкавица още по – близка до натуралния цвят на дневната светлина. Със съвместната работа между хардуер и софтуер получаваме толкова красивите, ясни и отличителни снимки на iPhone устройствата. Двата обектива са с оптична стабилизация, а лещите са съставени от 6 елемента. Обръщаме телефона и намираме подобреното лицево разпознаване с още по – ефективен Dot Projector, инфрачервена камера и още куп сензори (за които говорехме още в статията за iPhone X)

word image 8

Заключение:

Плюсове:

– Подобрен модул на камерата, предоставящ още по – добри снимки от досега впечатляващите на iPhone X, както в тъмна обстановка така и на дневна светлина.

– Значително по – мощен и способен A12 Bionic процесор.

– По – бързо и точно лицево разпознаване.

– Способност за двойна СИМ и до 512GB памет.

Не – толкова плюсове:

– Батерията е почти същата като при iPhone X.

– Макар високата цена, опциите като адаптори за слушалките, памет и други функции ще ви струват допълнително.

Финалът:

– И двата продукта са подобрение над iPhone X, но нищо не пречи да изчакаме още малко да видим какво ще предостави iPhone XR през Октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button