iPhone XS и XS Max от Apple

iPhone XS и XS Max от Apple

Продуктите носещи буквата S след модела си са подобрени и ъпгрейднати модели на предходните такива. Apple възобновиха серията с най – новият iPhone XS и XS Max. С какво са по – различни от миналогодишния флагшип ще се запознаем по – надолу.

Съпоставка на XS и XS Max с 8 и 8 Plus:

Цялостен дизайн

Корпусът на iPhone XS е изработен от метал с хирургическо качество и идва в оттенъци като Златен, Сребърен и класическия Space Gray. Новите стъклени покрития върху гърба и екрана на устройствата са най – издръжливите досега слагани в смартфон ( твърдят от Apple). XS и XS Max идват с IP 68 сертификат за прахо и водоустойчивост (до 2м за 30 минути), което е подобрение пред IP 67 оценката получена от iPhone X. С това, новият продукт се нарежда редом до Galaxy S8 и S9 сериите, които са известни с водонепропускливата си технология и изработка. Ново допълнение също е, че е възможно използването на 2 СИМ карти в устройството. Разликите между по – голямото и много по – голямото устройство се намират единствено в размера на екрана и батерията. XS пристига с 5.8“ Super Retina OLED с резолюция от 2436×1125 докато дисплея на XS Max е със скромните размери от 6,5“ и разделителна способност от 2688×1242.

Хардуер

Тук се забелязва крачката от 2017 в 2018, която правят новите продукти и екипите за разработка на Apple. В iPhone XS и XS Max ще открием новият А12 Bionic чип – съдържащ 6 ядрен процесор ( 2 ядра за по – оптимална работоспособност и справяне с по – сложни калкулации и функции и 4 ядра с по – голяма ефективност използвани във всекидневното ползване ). 2те ядра са 15% по – бързи от A11 Bionic, а на останалите 4 е нужна до 50% по – малка мощност за работа от на предшественика A11. В чипа има още подобрен видео процесор ( за още по – гладко усещане при играене на тежки игри или обработка на видео и снимкови файлове), Neural – Engine технология с помощта на която А12 следи в реално време действията на потребителя и позволява на iPhone XS да запомня навици, да прави предсказки и да се учи по същия начин, както ние. Способен е да изпълнява до 5 трилиона операции в секунда (от Apple продължават да доказват, че трилион не е чак толкова недостижимо число). Споменахме само главните виновници за това – виртуалната реалност, лицевото разпознаване и цялостния характер на XS и iOS 12 да е толкова удоволетворяващо преживяване.

Камерата

Камерата и сензорите в XS и XS Max са еднакви, но достатъчно впечатляващ. На мястото, където се намира модула при iPhone X намираме 12MP широко ъгълен обектив, 12MP телефото обектив (за заснемане на далечни обекти и придаване на по – голяма дълбочина при използване на портрентния режим), както и подобрена светкавица още по – близка до натуралния цвят на дневната светлина. Със съвместната работа между хардуер и софтуер получаваме толкова красивите, ясни и отличителни снимки на iPhone устройствата. Двата обектива са с оптична стабилизация, а лещите са съставени от 6 елемента. Обръщаме телефона и намираме подобреното лицево разпознаване с още по – ефективен Dot Projector, инфрачервена камера и още куп сензори (за които говорехме още в статията за iPhone X)

Заключение:

Плюсове:

– Подобрен модул на камерата, предоставящ още по – добри снимки от досега впечатляващите на iPhone X, както в тъмна обстановка така и на дневна светлина.

– Значително по – мощен и способен A12 Bionic процесор.

– По – бързо и точно лицево разпознаване.

– Способност за двойна СИМ и до 512GB памет.

Не – толкова плюсове:

– Батерията е почти същата като при iPhone X.

– Макар високата цена, опциите като адаптори за слушалките, памет и други функции ще ви струват допълнително.

Финалът:

– И двата продукта са подобрение над iPhone X, но нищо не пречи да изчакаме още малко да видим какво ще предостави iPhone XR през Октомври.

iPhone XS и XS Max от Apple
4.5 (90.91%) 11 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *