Apple изтрива iTunes страници във Facebook и Instagram

apple itunes facebook instagram

Apple изтрива iTunes страници във Facebook и Instagram

Още доказателства показват, че Apple започва да се отдалечава от iTunes след повече от 18 години употреба.

Както бе отбелязано в Reddit, Apple внезапно премахна цялото съдържание от социалните медии от своята iTunes страница във Facebook , включително публикации, снимки и видеоклипове. Това изглежда се е случило през последните 24 часа, тъй като кеширана версия на страницата на iTunes във Facebook все още имаше достъпно съдържание от 31 май.

itunes facebook blank
Доколкото можем да кажем, изглежда, че Apple е мигрирала своята iTunes страница на своята Apple TV страница във Facebook , включваща не само цялото съдържание, но близо 30 милиона харесвания и оригиналната дата на създаване на 29 април 2009 година.

Apple също така е премахнала всички снимки и видеоклипове от профила си в iTunes в Instagram , което насочва потребителите към по-новата страница на Apple TV в Instagram, но в Twitter все още има съдържание за сега.

itunes instagram blank
Празните страници вероятно ще предвещават по-големите стъпки, тъй като Mark Gurman от Bloomberg и Guilherme Rambo от 9to5Mac съобщават, че iTunes ще бъде заменен от самостоятелни приложения за музика, телевизия и подкасти в следващата голяма версия на macOS, която Apple се очаква да представи на 03.06. в понеделник на WWDC 2019 .

Забележително е, че докато цялостното приложение на iTunes, както знаем, се очаква да бъде преустановено, докладите не предполагат, че магазинът iTunes за закупуване на музика, филми и телевизионни предавания се оттегля.

iTunes справедливо е привлякъл  част от критиките през годините за това, че е раздут софтуер, така че разделянето му на три отделни приложения ще бъде добре приветствано. Отпадането на iTunes от Apple обаче вероятно ще бъде постепенен процес.

Актуализация: Както бе отбелязано от Craig Hockenberry от Iconfactory, някои връзки с itunes.apple.com за песни и изпълнители сега пренасочват към music.apple.com, служейки като още един пример за оттегляне на Apple от iTunes.

Всъщност, както отбелязва Kyle Seth Gray , изглежда, че Apple е в процес на премахване на iTunes връзки за приложения, подкасти, телевизионни предавания, филми и книги. Вместо това Apple ще използва специфични категории връзки като apps.apple.com, podcasts.apple.com, tv.apple.com, movies.apple.com и books.apple.com.

[forminator_poll id=“6853″]

 

източник: macrumors.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button