Apple изтрива iTunes страници във Facebook и Instagram

Apple изтрива iTunes страници във Facebook и Instagram

Още доказателства показват, че Apple започва да се отдалечава от iTunes след повече от 18 години употреба.

Както бе отбелязано в Reddit, Apple внезапно премахна цялото съдържание от социалните медии от своята iTunes страница във Facebook , включително публикации, снимки и видеоклипове. Това изглежда се е случило през последните 24 часа, тъй като кеширана версия на страницата на iTunes във Facebook все още имаше достъпно съдържание от 31 май.


Доколкото можем да кажем, изглежда, че Apple е мигрирала своята iTunes страница на своята Apple TV страница във Facebook , включваща не само цялото съдържание, но близо 30 милиона харесвания и оригиналната дата на създаване на 29 април 2009 година.

Apple също така е премахнала всички снимки и видеоклипове от профила си в iTunes в Instagram , което насочва потребителите към по-новата страница на Apple TV в Instagram, но в Twitter все още има съдържание за сега.


Празните страници вероятно ще предвещават по-големите стъпки, тъй като Mark Gurman от Bloomberg и Guilherme Rambo от 9to5Mac съобщават, че iTunes ще бъде заменен от самостоятелни приложения за музика, телевизия и подкасти в следващата голяма версия на macOS, която Apple се очаква да представи на 03.06. в понеделник на WWDC 2019 .

Забележително е, че докато цялостното приложение на iTunes, както знаем, се очаква да бъде преустановено, докладите не предполагат, че магазинът iTunes за закупуване на музика, филми и телевизионни предавания се оттегля.

iTunes справедливо е привлякъл  част от критиките през годините за това, че е раздут софтуер, така че разделянето му на три отделни приложения ще бъде добре приветствано. Отпадането на iTunes от Apple обаче вероятно ще бъде постепенен процес.

Актуализация: Както бе отбелязано от Craig Hockenberry от Iconfactory, някои връзки с itunes.apple.com за песни и изпълнители сега пренасочват към music.apple.com, служейки като още един пример за оттегляне на Apple от iTunes.

Всъщност, както отбелязва Kyle Seth Gray , изглежда, че Apple е в процес на премахване на iTunes връзки за приложения, подкасти, телевизионни предавания, филми и книги. Вместо това Apple ще използва специфични категории връзки като apps.apple.com, podcasts.apple.com, tv.apple.com, movies.apple.com и books.apple.com.

 

източник: macrumors.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *