Как да изключите iPhone XS, XS Max, XR, X

Как да изключите iPhone XS, XS Max, XR, X

Понякога налагало ли ви се е да изключите своя iPhone поради някаква причина? По-новите модели на iPhone имат различен начин за изключване в сравнение с по-ранните модели на устройството. Тази статия ще ви покаже как да изключите iPhone XS Max, iPhone XS, iPhone XR и iPhone X.

Имайте предвид, че изключването на iPhone буквално го изключва напълно. Когато устройството е изключено, то няма да може да се използва по никакъв начин, докато не се включи отново от бутона за включване / изключване.

Научете как да изключите iPhone XS, XS Max, XR, X

Изключването на по-нов модел iPhone без Home бутон се осъществява чрез задържане на последователност от бутони. Ето как да изключите вашия iPhone:

  1. Задръжте бутона за увеличаване на звука и бутона за включване / изключване, докато видите “Slide to Power Off” в горната част на дисплея на вашия iPhone

2. Плъзнете плъзгача надясно върху опцията „Slide to Power Off“, за да изключите телефона

Вашият iPhone ще се изключи напълно. Той ще остане изключен, докато не го включите отново от бутона за включване / изключване.

Има и друга опция за изключване на тези модели iPhone: Изключване от настройки

Може да изключите вашия iPhone или iPad от меню Настройки. Този метод не изискват натискане на никакви хардуерни бутони.

  1. Отворете „Settings“, след което преминете към „General“
  2. Плъзнете най-надолу в менюто и натиснете „Shut Down“

 

          3. След което отново плъзнете  „Slide to Power Off“, за да изключите вашия iPhone или iPad

Изключването на iPhone и включването му отново може да се използва и като метод за рестартиране. Ако желаете, можете да прочетете статията ни ”Как да направим принудителен рестарт на iPhone и iPad
източник: osxdaily.com

Leave a Reply