Apple пусна нови M4 iPad Pro, M2 iPad Air, Apple Pencil Pro и Magic Keyboard

  • Начало
  • Apple пусна нови M4 iPad Pro, M2 iPad Air, Apple Pencil Pro и Magic Keyboard
изображения изображения
  • май 8, 2024
  • No Comments

Apple пусна нови M4 iPad Pro, M2 iPad Air, Apple Pencil Pro и Magic Keyboard

Apple представи актуализации на своята гама iPad, включващи наскоро преработени модели iPad Pro с M4 чипове и актуализации на iPad Air, които вече включват M2 чип и дисплей с размер 13″.
Освен това Apple представи нов Apple Pencil Pro за iPad Pro и преработена Magic Keyboard за iPad Pro.

M4 iPad Pro с размери на екрана 11″ и 13″

iPad Pro M4
Новият iPad Pro е по-тънък и по-лек от предишните версии и сега разполага с OLED дисплей както за 11″, така и за 13″ размери на екрана (все още няма информация за PWM и скоростта на опресняване на дисплея ). Изцяло нов чип M4 захранва новите модели iPad Pro, за който Apple казва, че е по-бърз и по-енергийно ефективен, а опцията за дисплей с нано текстура е налична при моделите от по-висок клас.
Новият iPad Pro се предлага в цветове Silver и Space Black.
11-инчовият модел iPad Pro M4 започва от $999, докато 13-инчовият iPad Pro M4 модел започва от $1299, и двата са с 256GB капацитет за съхранение по подразбиране.
Интересното е, че iPad Pro е по-тънък и по-лек от iPad Air, въпреки че наименованието „Air“ някога показваше, че конкретното устройство е по-тънко и по-леко.

 

M2 iPad Air в размери 11″ и 13″

Модели iPad Air 11 и 13 инча
Apple също обнови гамата iPad Air и добави по-бърз M2 чип. а сега има и 13-инчов размер на дисплея, наличен за iPad Air. И двата модела iPad Air имат LCD дисплей.
iPad Air се предлага в цветови опции звездно, космическо сиво, лилаво и синьо, като цените започват от $599 за 11″ iPad Air със 128GB памет и $799 за 13″ iPad Air със 128GB памет.

 

Нова Magic Keyboard за iPad Pro

Нова магическа клавиатура за iPad Pro
Предлага се и нова клавиатура Magic Keyboard за iPad Pro в размери 11″ и 13″. Новата клавиатура е по-тънка и по-лека и е направена от алуминий. Също така разполага с ред функционални клавиши и хардуерен клавиш за излизане. Цените са $299 за 11″ и $349 за 13″ и се предлага в сребристо или космическо черно.
Предишната Magic Keyboard също остава достъпна за M2 iPad Air, но предишното поколение Magic Keyboard не е съвместимо с новите модели M4 iPad Pro.

 

Apple Pencil Pro

Apple Pencil Pro
Apple също така представи нов Apple Pencil, наречен Apple Pencil Pro, за M4 iPad Pro и за M2 iPad Air. Новият Apple Pencil Pro поддържа жестове за стискане и  опцията Find My. Също така включва хаптична обратна връзка и е на цена от $129.
Донякъде объркващо е, че предишният Apple Pencil 2 (за предишното поколение модели iPad Pro и iPad Air) не работи с новите модели iPad, което означава, че ако искате да продължите да използвате Apple Pencil и надграждате от предишен iPad с предишен Apple Pencil, ще трябва да вземете и нов Apple Pencil Pro за новия iPad. Apple вече има четири Apple Pencils.

 

Тук може да гледате видеото на събитието на Apple от 7 май:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button