ARКit 2.0 позволява 2 iPhone-а да виждат един и същ виртуален обект

word image 4

ARКit 2.0 позволява 2 iPhone-а да виждат един и същ виртуален обект

На 4 юни по време на световната конференция на разработчиците, Apple представи версия 2.0 на ARKit. С новата версия на разширената реалност ще е възможно един и същи виртуален обект да бъде виждан от две различни устройства. Освен това следващото поколение на ARKit идва с подобрено засичане на лицевите черти, разпознаване на 3D обекти и по-реалистично рендиране. По време на представянето на новата технология, ”LEGO” показаха как чрез новата разширена реалност е възможно да се комбинира физическия свят с дигиталния. След сканирането на съществуващ макет на малка сграда на “LEGO” се откри виртуален слой, който позволи да бъдат спускани различни герой,сгради и коли. Появиха се и балончета над главите на героите което индикира, че е възможно да има различни взаимодействия с тях.

Apple и Pixar също така са работили съвместно за да създадат новият файлов формат за обекти за виртуална реалност наречен USDZ(Universal Scene Description). Това ще позволи интеграцията на разширената реалност във приложенията. Една доста интересна възможност е да свалите подобен файл от електронен магазин, за да видите обекта в реалните му размери. Чрез разширената реалност от Apple дори създадоха своя апликация, с която можете да правите измервания.

word image 5

Във калифорнийската компания са силно фокусирани върху подобряването на ARKit през последните 2 години, като самият Тим Кук направи изявление, че Apple ще се занимава дълго време с новата технология.

Какво е ARKit? Това е комплект за софтуерна разработка(SDK), чрез който девелопъри могат да създават виртуални обекти в реалния свят. Добър пример за силата на подобна технология е известната игра „Pokemon GO“, която превзе света за нула време през 2016г.

word image 3 e1528302050663

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button