Screen Time – новата функция в iOS 12

screen time

Screen Time – новата функция в iOS 12

В последни години, прекарваме все повече и повече време втренчени в джобните си устройства.

Това е и причината Apple да представят една иновация, която ще ни даде ясна представа колко време губим в дадено приложение. Тя се нарича Screen Time, и ще бъде достъпна след като обновите до iOS12 тази есен.

Screen Time предоставя графики и статистики за приложенията, които ползваме и времето, което прекарваме в телефоните си.

word image 86

Къде мога да го намеря?

Вместо да направят отделно приложение, Apple са решили да сложат тези инструменти в апликацията за настройки. Можете да ги намерите във втория ред в настройки, под “Do Not Disturb”.

Как работи?

Първото нещо, което ще видите в Screen Time е лента, на която e изписано времето прекарано в приложенията ви. Тази графа може да бъде променена да показва данни за деня или седмицата. Други данни, които ще видите са броя на нотификациите от всяко едно приложение.

Една от функциите в менюто се нарича „Downtime“, с нея може да нагласяте времето, в което телефона не би трябвало да се използва. Това е доста удобно, ако искате да зададете няколко часа, в които искате да бъдете далеч от телефона си.

Друг метод за ограничаване на времето пред телефона е със „App Limits“. Тази функция се намира под “Downtime”, и с нея може да зададете максималният брой часове, в които дадени приложения могат да бъдат използвани.

Можете да настроите и апликациите, които могат да бъдат пускани по всяко време, без значение дали е сложен лимит или не. Това се прави от третата функция записана като „Always Allowed“, тя може да бъде открита точно под „App Limits“.

Четвъртата функция е „Content & Privacy Restrictions“. С нея можете да блокирате съдържание, което не е благоприятно за вас или за детето ви.

Ако се опитате да използвате приложенията, след като е изтекло времето, в което могат да бъдат ползвани или пък сте в Downtime. Ще ви се появи прозорче напомнящо ви, че времето ви за това приложение е свършило. След това ще имате опцията да игнорирате това уведомление за 15 минути или за цял ден.

word image 87

Родителите ще могат да активират тези ограничения на телефоните на децата си. За това обаче устройствата трябва да бъдат свързани чрез “Family Sharing”. След настройване, родителите ще могат да задават лимит на приложенията на децата си чрез „Set Up Screen Time for Family“.

word image 23

Когато на детето му свърши зададеното време. То няма да може да игнорира прозорчето на Screen Time, но ще може да ви извести, че иска повече време. Ако сте задали това като опция, разбира се.

ВИДЕО:

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button