Как да промените паролата за отключване на iPhone или iPad?

отключване на iPhone

Как да промените паролата за отключване на iPhone или iPad?

Паролата на екрана в iPhone и iPad най-често се използва като метод за удостоверяване и отключване на устройството. Повечето потребители на iPhone и iPad задават парола още при първото настройване на устройството. В последствие някои потребители решават, че биха искали да променят паролата с друга.

Промяната на паролата може да се направи по всяко време, стига да знаете старата парола и да имате достъп до iOS устройството. При създаването или промяната на парола може да избирате различни опции, включително може да промените дължината й. Може да изберете 4 цифрена, 6 цифрена или по-дълга парола, дори може да създадете азбучен или буквено-цифров код.
Прочетете тази статия, за да научите как да промените паролата за отключване на екрана на вашия iPhone или iPad.

Как да промените паролата в iOS

  1. Отидете в Settings

Икона за настройки

2. След това изберете Face ID & Passcode или Touch ID & Passcode (в зависимост от устройството ви)

smqna parola ios 1
Промяна на парола на iPhone и iPad

3. Въведете съществуващата парола за достъп до устройството

4. Плъзнете надолу и изберете Change Passcode

promqna parola ios 2

5. Отново въведете старата парола.

6. След което, въведете новата парола, която искате да зададете. От менюто “Passcode Options” може да изберете една от следните опции:

   1. Персонализиран буквено-цифров код – Това ви позволява да използвате букви и цифри, като парола

   2. Персонализиран цифров код – Тази опция ви позволява да въведете персонализиран цифров код

   3. Четирицифрен код – Той позволява много кратки пароли, като при по-старите версии на iOS

how change passcode ios 5 768x1663

7. Потвърдете новата парола, за да завършите промяната

 

Вече имате зададена нова парола, която ще използвате за отключване на екрана на вашия iPhone или iPad.

Обърнете внимание на това, че можете да използвате и парола, вместо да използвате Touch ID или Face ID , дори и при най-новите модели iPhone и iPad, които поддържат тези методи за биометрично удостоверяване.

Можете да изключите напълно паролата в iPhone или iPad, но това не се препоръчва за по-голямата част от потребителите, тъй като представлява потенциален риск за сигурността на много нива. Като цяло всички устройства на Apple трябва да бъдат заключени с парола, за да се предотврати неоторизиран достъп до устройството и всички данни в него. В случай, че искате да промените паролата, защото сте я забравили, тогава няма да можете да го направите чрез настройките на устройството, без да знаете паролата, която е била предварително зададена. В подобна ситуация се налага преинсталация на операционната систена на вашето iOS устройство.

И накрая, не забравяйте, че общата парола за достъп и заключване на екрана на iPhone или iPad, разгледана тук, е различна от паролата за Apple ID и iCloud акаунта в устройството. Ако ви се струва объркващо да имате две различни пароли за различни функции на едно и също устройство, може да зададете една и съща парола за отключване на екрана и за вашия акаунт.

 

източник: osxdaily.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button