Какво е новото при WatchOS 5?

watch os 5

Какво е новото при WatchOS 5?

Съвместимост

Новата операционна система няма да бъде достъпна за първата генерация умни часовници на Apple. При всички други версии на часовниците (след 2016г.) актуализирането ще бъде възможно, стига да ви се намира някой iPhone 5S или по-нов, който да работи с iOS 12 за да може да изтеглите обновлението.

Фитнес

Ако чувствате, че тренирате по-усърдно когато се състезавате с някой, тогава ще се зарадвате да разберете, че новите обновления в „Activity“ са точно за вас. Сега можете да започнете 7-дневно предизвикателство с някой ваш приятел с Apple Watch. Който направи повече точки за този период ще спечели специален медал в “Activity”.

Също така, часовникът ви вече ще засича когато започнете тренировка и ще ви пита дали искате да стартирате „Дейност“ във приложението за тренировки. След приключване на тренировката, часовника автоматично ще засича това чрез намаляването на ударите от сърцето ви и ще ви попита дали искате да прекратите дейността в приложението.

За доста голяма част от упражненията също така ще има статистика за това колко калории сте изгорили и за колко минути сте го направили.

Има добри новини и за всички хора, които обичат да тичат. След обновяването до WatchOS 5, часовникът ви ще засича колко стъпки изминавате в минута. Също така има нова аларма за темпото ви за бягане, ако бягате по-бавно или по-бързо от обичайното си темпо вие ще бъдете алармирани.

word image 52

Walkie-Talkie

Друга иновативност е възможността да говорите с свой приятел, който има Apple Watch. След като добавите приятеля си в контакти ще можете да му изпращате гласови съобщения, които ще се пускат след като го уведомят с вибрация. Задръжте бутона за да говорите и го пуснете за да слушате.

word image 53

Podcasts app

Ново приложение за смарт часовниците на Apple е възможността да сваляте и слушате подкастове. Това са най-общо казано записи на радио предавания излъчвани по интернет. Удобството при тях е, че можете да ги слушате когато си поискате за разлика от истинското радио.

Watch Faces

Има и други нови подобрения, които ще се явят като shortcut-и за различни неща, които потребителя би използвал всекидневно.Подобни подобрения включват: мониторинг на сърцето ви след тренировка, приблизително колко време ви остава докато се приберете вкъщи, включване на смарт крушките у вас щом се приберете и други. Също така вече няма да се налага да казвате “Хей,Сири“ за да можете да задавате команди на Siri, единственото, което трябва да направите е да вдигнете ръката си.

Уебсайтове

Вече можете да разглеждате умалени варианти на уеб страници чрез своя часовник. Със сигурност няма да е толкова удобно колкото на другите ви устройства, но е доста удобно да прегледате какво се каните да отворите на по-голямото си устройство.

Интерактивни известия

Вместо просто да ви информират за разни неща, известията в WatchOS 5 ще бъдат по-интерактивни.

Някои от примерите, които Apple показаха бяха проверяване на самолетни пътувания, плащане чрез Apple Pay и удължаване на резервацията на ресторант с 30 минути.

word image 54

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button