WWDC 2019 – На 3 юни се очаква обявяването на iOS 13 и MacOS 10.15

wwdc 2019

WWDC 2019 – На 3 юни се очаква обявяването на iOS 13 и MacOS 10.15

Apple обяви, че годишната Световна конференция за разработчици (WWDC) ще започне на 3 юни и ще продължи до 7 юни 2019. Конференцията на разработчиците ще се проведе в Сан Хосе, Калифорния, а билетите за участие ще струват $ 1599.

WWDC 2019

Докато WWDC е насочена почти изцяло към разработчиците, тя традиционно предлага и първия поглед върху предстоящите операционни системи на Apple. Очаква се, че следващите големи версии на системния софтуер за Mac, iPhone, iPad, Apple Watch и Apple TV ще бъдат обявени и дебютирани на 3 юни. Предполага се, че на 3 юни ще бъде първото публично представяне на iOS 13, MacOS 10.15, WatchOS 6 и tvOS 13.
Слухове и спекулации се въртят около WWDC, както за възможни нови функции в различните операционни системи на Apple, така и за нови хардуерни версии. В миналото се е случвало Apple да използва събитието WWDC, за да пусне нов хардуер.

iOS 13

Говори се, че iOS 13 ще разполага с опция за интерфейс в тъмен режим (подобно на Dark Mode в Mac ), преработен начален екран за iPad и евентуално iPhone, и със сигурност много допълнителни по-малки функции, настройки и подобрения на мобилните операционни системи, използвани от iPhone, iPad и iPod touch. Съдейки по началната страница на WWDC 2019, която има въртящ се образ на персонажите на Animoji със символи, излитащи от върха на главите им, също е възможно в iOS 13 да бъдат включени допълнителни символи или функции на Animoji .

MacOS 10.15 

В MacOS 10.15  се очаква и Marzipan, което позволява iPad и iOS приложения да бъдат използвани на Mac. Теоретично това ще направи разработването на приложения по-просто и по-съвместимо между платформите на iOS и MacOS.

MacOS Mojave вече има няколко Marzipan приложения, взаимствани от света на iOS, включително акциите, гласовите бележки и приложенията за новини. Очакват се и други функции и подобрения в следващата версия на MacOS.

Apple обикновено обявява  beta версиите на новите си операционни системи на WWDC. Окончателните версии на системния софтуер се пускат за широката общественост до есента на същата година. Съответно се очаква, че датата на излизане за iOS 13 и MacOS 10.15 ще бъде някъде през есента на 2019 г., заедно с tvOS 13 и watchOS 6.

Също така е възможно на WWDC 2019 да бъде представен нов Mac Pro, който беше коментиран от Apple през 2017 г. Има и различни слухове за пускането на нов MacBook Pro с  по-голям 16-инчов екран. Другите продукти като iMac, MacBook и MacBook Pro, също се нуждаят от актуализации на хардуера, но не е ясно дали и кога ще се появят.

Ако искате да научите повече за събитието, може да посетите официалния сайт на Apple тук.

wwdc 2019wwdc 2019 apple 4wwdc 2019 apple 1wwdc 2019 apple 2wwdc 2019 apple 3

 

източник: osxdaily.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button