WWDC 2018 – Какви новости може да очакваме?

 • Начало
 • WWDC 2018 – Какви новости може да очакваме?
изображения изображения
 • май 8, 2024
 • No Comments

WWDC 2018 – Какви новости може да очакваме?

WWDC 2018 – Световната конференция на разработчиците започва на 4 юни в McEnery Convention Center в Сан Хосе, Калифорния. Събитието на Apple ще е с продължителност от 5 дни и ще предостави възможност на всички разработчици да видят с какво ще работят през 2018 година, за да могат да планират адекватно. За всички други това е шанс да разгледат всички нови и вълнуващи подобрения както и новите устройства. Това удоволствие обаче не е никак евтино, тъй като подобно на последните 2 години цената на един билет е 1599$. Apple също така ще раздаде доста безплатни билети на студенти и печеливши от лотарията.

Представянето на iOS 12

word image 43

Иновациите на някои основни приложения като мейл, камера и снимки, които се очакваше да бъдат представени на тазгодишното събитие вероятно ще бъдат забавени с още 1 година. По всичко личи, че тази година Apple ще се концентрира върху производителността на устройствата и тяхната сигурност и защита. MAXCENTER ви представя иновации, с които е вероятно Apple да ни зарадват съвсем скоро с появата на новата iOS 12.

 1. Контрол на времето прекарано в телефона – време е Apple да предостави възможността на всеки един потребител да следи колко време прекарва в дадено приложение, колко често отваря телефона си и статистика на нотификациите от всяка една апликация. Родителите на малчуганите със сигурност ще одобрят възможността да задават фиксирано време, в което децата да могат да използват своя iPhone или определено приложение.
 2. Увеличена интеграция на Siri – в последно време дигиталният асистент на Apple остана малко по-назад, но с обновяването на iOS се надяваме това вече да не е така. Ще е удобно Siri да получи по-голяма интеграция с някои приложения.
 3. Нови Animoji – според някои източници, Apple се кани да добави нови Animoji-та. Като дори работят над това анимираните емотикони да засичат движенията ви с език.
 4. FaceTime – очаква се от Apple да направят някои подобрения за FaceTime, като една от очакваните иновации е да бъде възможно да се говори едновременно с доста повече хора от сега.
 5. Увеличена продуктивност на всички iPhone-и – преди не много време Apple бяха обвинени, че бутат продуктивността на старите си устройства нарочно. Дали това е така не знаем, но смятаме, че Apple ще отвърнат на удара, като увеличат продуктивността на устройствата си.
 1. Други иновации, които очакваме.
  • Препроектирана апликация за акции
  • Подобрения при разширената реалност(AR)
  • Подобрения при „Новини“
  • Подобрения при „Снимки“
  • Имплементиране на Google Maps и Waze в CarPlay
  • Групирани известия на заключения екран
  • Препроектиране на „iBooks“
  • Препроектиране на „Voice Memos“
 1. Mac OS 10.14

word image 12

От високите планини в Sierrа отиваме към пустинята Mojave. Apple анонсира името на новата операционна система и тя се нарича „Mojave“. Ето и по-интересните подобрения в нея.

 1. 64 бита приложения – още миналото лято Apple анонсира, че 10.14 ще поддържа само 64 бита приложения. За разлика от предната си версия която е на 32 бита, всъщност всички приложения в магазина за приложения на Mac след януари 2018г. трябва да бъдат 64 битови.
 2. Тъмен стил – тъмния стил на прозорците и менютата не е нещо ново за Mac. С това обновление се очаква почти всички приложения в системата също да са в тъмен стил.
 3. Подреден десктоп – очаква се Apple да представи „купчинки“ на началния екран. Вашите Mac-ове автоматично ще подреждат различните файлове разхвърляни по вашия десктоп в купчинки от файлове за по-организиран преглед.
 4. Снимката за фон на началния екран – вашият Mac ще следи колко е часа в вашата часова зона и ще може автоматично да сменя снимката на фон-а на началния екран според това.
 5. Допълнително обновления за сигурността в Safari – след скандала с Facebook и новите разпоредби за защита на личните данни, приети в европейският съюз, Аpple най-вероятно ще се концентрира върху защитата на вашите лични данни от трети страни.

watchOS 5 и tvOS 12

Аpple Watch 3 пристигна само преди няколко месеца, но се очаква да има доста подобрения и през 2018г. Очаква се иновациите да варират от малки състезания и статистики между приятели до дисплей на темпото когато бягате. Колкото до Apple TV, все повече се говори за усилията на Apple да засили присъствието си в телевизионния свят. Конференцията на разработчиците през 2018г. е перфектният момент Apple да покаже нови ТВ шоу-та.

word image 14

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button